avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... amenda SPAM
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

amenda SPAM

In cazul unui e-mail publicitar - un spam, cui i se da amenda firmei care comercializeaza produsul sau persoanei care trimite e-mailul publicitar?
Cel mai recent răspuns: dunare , utilizator 11:00, 18 Iulie 2010
nu se dau amenzi. Daca emailul va intra in SPAM, il puteti sterge fara sa il deschideti.
Se dau amenzi. Intreb pt ca o prietena de a mea a primit 5000 RON pentru ca a trimis un asemenea mail publicitar. Am trimis si eu la randul meu si vreau sa stiu la ce sa ma astept....diferenta este ca ea a trimis de pe numele ei si asa s-a identificat persoana. La mine nu apare numele in e-mailul publicitar. Poate fi amendata in acest caz firma care ofera serviciul caruia i s-a facut reclama in cazul meu?
prietena dvs poate contesta amenda si din punctul meu propriu de vedere va putea avea si sanse de castig.
De ce?
Pentru ca: spamu-ul este un mic program inventat de niste programatori isteti, pentru ca userul de internet sa aiba posibilitatea sa-si filtreze emailurile care doreste sa ii intre sau nu in Mailbox-ul sau. De aceea, spam-ul nu constituie un motiv de a cere vreunei instante sa fie sanctionat expeditorul emailului-spam. destinatarul emailului-spam, va trebui sa dovedeasca in instanta ca a fost vatamat in drepturile sale de acest mail-spam, altfel actiunea acestuia sau in speta, amenda va trebui anulata prin hotarare judecatoreasca.
Acesta este punctul meu de vedere si m-as bucura sa fiu contrazisa.:D
Fiind vorba de vatamari: ce vatamari poate dovedi destinatarul spamului? de exemplu sa dovedeasca ca spamul a convitnut virusi, sau programe care i-au putut spiona computerul si datele de pe el, sau ca din cauza acelui spam i s-au deteriorat anumite date pe computer. daca este un spam nevinovat cu o mica informatie de reclama, este inofensiv, atunci nu sunt motive temeienice de a fi sanctionat cineva.
Multumesc, m-am linistit...mai ales ca nu am vatamat pe nimeni.

Alte discuții în legătură

Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate ContSters130254 ContSters130254 Hello. Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)
Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer BaStan BaStan Buna ziua,ma numesc Bogdan.De curand am realizat un site mai exact [EDITAT] in care prezint cum se poate realiza /castiga bani pe internet.In lista mea de ... (vezi toată discuția)