Se dau amenzi. Intreb pt ca o prietena de a mea a primit 5000 RON pentru ca a trimis un asemenea mail publicitar. Am trimis si eu la randul meu si vreau sa stiu la ce sa ma astept....diferenta este ca ea a trimis de pe numele ei si asa s-a identificat persoana. La mine nu apare numele in e-mailul publicitar. Poate fi amendata in acest caz firma care ofera serviciul caruia i s-a facut reclama in cazul meu?
prietena dvs poate contesta amenda si din punctul meu propriu de vedere va putea avea si sanse de castig.
De ce?
Pentru ca: spamu-ul este un mic program inventat de niste programatori isteti, pentru ca userul de internet sa aiba posibilitatea sa-si filtreze emailurile care doreste sa ii intre sau nu in Mailbox-ul sau. De aceea, spam-ul nu constituie un motiv de a cere vreunei instante sa fie sanctionat expeditorul emailului-spam. destinatarul emailului-spam, va trebui sa dovedeasca in instanta ca a fost vatamat in drepturile sale de acest mail-spam, altfel actiunea acestuia sau in speta, amenda va trebui anulata prin hotarare judecatoreasca.
Acesta este punctul meu de vedere si m-as bucura sa fiu contrazisa.:D
Fiind vorba de vatamari: ce vatamari poate dovedi destinatarul spamului? de exemplu sa dovedeasca ca spamul a convitnut virusi, sau programe care i-au putut spiona computerul si datele de pe el, sau ca din cauza acelui spam i s-au deteriorat anumite date pe computer. daca este un spam nevinovat cu o mica informatie de reclama, este inofensiv, atunci nu sunt motive temeienice de a fi sanctionat cineva.