avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate

Hello.

Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie considerat un spam si amendat ca atare?
Ma gandeam la un text de genul:
Disclaimer:

In conformitate cu legea 365 / 2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat un spam deoarece:

- Contine datele necesare de identificare;

- Acceptarea de primire a ofertei nu va implica financiar;

- Adresa de email a fost preluata de pe un site public.

In cazul in care pe viitor doriti sa nu mai primiti acest gen de informari, va rugam trimiteti un mesaj la _______@_______ cu subiectul „Dezabonare”, in care sa indicati adresele de e-mail care doriti sa fie sterse din baza de date.
Va multumim!

Iar pt. clientii potentiali ma gandeam sa mai adaug inca un punct de genul:
Netransmiterea unui mesaj pentru Dezabonare se va considera acord implicit pentru transmitere newsletter-e/ informari.

Astept parerile dumneavoastra cu bazele legale aferente! :)

PS: Pot introduce o astfel de clauza intr-un contract de prestari servicii?

O zi cat mai buna!

Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters130254, utilizator
Cel mai recent răspuns: dunare , utilizator 10:54, 18 Iulie 2010
Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic
Capitolul II: Comunicarile comerciale
Art. 7: Consimtamantul destinatarului
(1) Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
(2) Consimtamantul prevazut la alin.(1) poate fi obtinut in orice forma si poate fi probat cu orice mijloc de proba. Sarcina probei revine furnizorului de servicii.
(3) Consimtamantul comunicat printr-un mesaj transmis prin posta electronica este valabil exprimat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele condicii:
a) este expediat din cutia postala in care destinatarul doreste sa primeasca comunicarile comerciale;
b) subiectul mesajului este format din concatenarea textului "ACCEPT COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA", scris cu majuscule si numele sau denumirea persoanei in numele careia se vor transmite comunicarile comerciale.

Din articolele de mai sus reiese faptul ca mesajul dumneavoastra va fi considerat spam, daca este adresat unei persoane care nu si-a exprimat explicit acordul de a primi astfel de mesaje.

De asemenea, confirmarea tacita nu poate fi considerat drept acord de receptionare al unor astfel de emailuri.
sa inteleg ca daca eu trimit un mail in care solicit acordul pentru transmiterea unei oferte publicitate la un serivciu anume, iar detinatarul isi da acordul (mail sau evetual telefonic), este totul perfect legal, fara nicio problema juridica? transmterea directa a mailului de publicitate este considerat spam si poate fi sanctionata? eu am primit astfel de oferte sms cu mentiunea: acest mesaj v-a fost transmis in scop publicitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)
Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer BaStan BaStan Buna ziua,ma numesc Bogdan.De curand am realizat un site mai exact [EDITAT] in care prezint cum se poate realiza /castiga bani pe internet.In lista mea de ... (vezi toată discuția)