Buna seara, in urma cu o luna de zile am cumparat un autoturism adus din germania, vanzatorul mi-a inmanat brieful mic, mare si contractul de vanzare-cumparare intre el si proprietarul german, am facut un contract de vanzare cumparare cu el iar pe fisa de radiere, doamna care a facut actele a trecut doar datele mele din buletin nu si pe ale samsarului, la cateva zile eu am vandut masina mai departe, am facut alt contract de vanzare-cumparare intre mine si cumparator, i-am dat fisa fiscala, fisa de radiere si toate actele necesare.
Ma trezesc cu un telefon de la cumparator azi cum ca o sa ma dea in judecata deoarece contractul facut intre noi nu ar avea stampile si ca ar fi fals, mentionez ca acel contract este facut intr-un loc autorizat si nu este un contract de mana, iar din cate stiu eu pe contractul de vanzare cumparare auto nu se pun stampile de la institutia care le-a intocmit.Acum cumparatorul incearca sa zica , ca l-am tras pe sfoara si ca nu poate sa isi inmatriculeze masina deoarece ar fi contracul fals(asa i s-ar fi spus lui) si ca ma va da in judecata daca nu ii inapoiez banii.Acum eu nu inteleg unde e vina mea chiar daca acel contract nu ar fi legal, dar din cate stiu eu pe acele contracte nu se pune stampila de la institutia unde s-a facut contractul. Va multumesc.
Acum a venit cu alta problema, nu vrea sa imi dea certificatul fiscal al masinii asa ca nu am decat sa il dau in judecata dar teama mea este ca ar putea sa imi ia masina odata ce fiscalul se alfa la el chiar daca avem contract de vanzare-cumparare iar cartea si talonul masinii sunt la mine
Stai ca nu cred ca ai dat toate detaliile..deci tu ai cumparat o masina cu contract de vanzare si ai avut toate actele la ea..apoi ai vandut-o tot prin contract de vanzare cumparare si ai dat toate actele...pe urma cel la care ai vandut masina vrea banii inapoi si sa iti dea masina ca ar fi contractul fals (aici nu are dreptate tu fiind in regula), dar pe urma spui ca el (cumpratorul) nu vrea sa iti dea fiscal ( la ce sa iti dea fiscal?), ca actele masinii sunt la tine. Mai spui ca te temi sa nu iti ia masina daca are fiscalul care i l-ai dat la vanzarea masinii. Deci explica mai bine situatia ca nu inteleg nimic din ce spui tu.
Scuze, gresala mea, am facut cu el un fel de schimb, eu i-am dat masina mea si o diferenta de bani la care am cazut de comun acord iar el mi-a dat masina lui, la ambele am facut contracte de vanzare cumparare in acelas loc , el a ramas sa imi dea fiscalul sau, eu i-am dat tot ce i-a trebuit iar acum omul ma acuza ca i-am facut contract de vanzare-cumparare fals deoarece nu are stampila si isi vrea masina sa inapoi de la mine si spune ca ma v-a da in judecata si pentru actele care spune el ar fi false si vrea si despagubiri de la mine.
In legatura cu contractele false m-am lamurit ca nu are dreptate dar imi e teama ca fiscalul sau fiind inca la el ar putea sa isi ia masina inapoi iar eu sa raman cu buza umflata deoarece i-am dat toate actele care sunt in regula si i-am dat si fiscalul meu
deci aici intervine problema....nu are cum sa iti ia masina sau alte gogosi dastea...sa te dea in judecata pentru ce?...totu s-a facut cu acte...daca nu vrea sa dea fiscalul tu poti sa il dai in judecata pentru asta si sa ceri si daune...din pacate fara fiscalul lui nu poti sa bagi masina la financiar