avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie publica- Recomandari de la beneficiari
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie publica- Recomandari de la beneficiari

Am participat la o licitatie pe dirigentie de santier unde trebuia la experienta similara sa fie depuse contracte si documente contrasemnate de catre beneficari:
"Se solicita prezentarea unuia sau mai multor certificate /
documente / contracte / procese verbale de receptie / orice alte documente
emise sau contrasemnate de beneficiar / beneficiari, care sa confirme
prestarea serviciilor in ultimii 3 ani
"

La contractele unde am fost de fapt subcontractanti am depus recomandari de la angajatorul nostru, nu de la beneficiarul lucrarii.

Acum cei de la Autoritatea Contractanta doresc sa le trimitem recomandari de la beneficiarii lucrarii. La finalul lucrarii recomandarile le-am primit -bineinteles- de la angajatorii nostri, nu direct de la beneficiari.

Au dreptate sa ne ceara astfel de documente daca noi am depus pentru fiecare contract recomandare de la beneficiarul nostru, nu de la cel al lucrarii? Putem trimite raspuns la solicitarea de clarificari ca ceea ce ne cer depaseste Fisa de date a achizitiei publice?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:37, 7 Martie 2014
Conform art.45 din OUG 34 si a acordurilor de subcontractare uzuale, raspunderea subcontractantului este doar in fata contractorului, in acest sens putandu-se interpreta ca, beneficiarul prestatiei subcontractorului este contractorul. Conform aceluiasi articol subcontractantul nu raspunde in fata beneficiarului lucrarii, implicit beneficiarul lucrarii nu va trage la raspundere subcontractorul si automat, nici nu are de ce sa il recomande.

Daca beneficiarul lucrarii nu doreste sa va emita recomandare, trimiteti recomandarea contractorului si invocati in raspunsul la clarificare art.45 din OUG 34.
Multumesc foarte frumos pentru acest raspuns!!
Daca AC nu va fi de acord, notificati-i privind respectarea legislatiei.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta inacceptabila ? twisted111 twisted111 Buna ziua, Revin cu alte intrebari si sper sa primesc niste lamuriri. In fisa de date a achizitiei una din cerinte era semnarea unui formular de catre ... (vezi toată discuția)
Subcontractare pe achizitii publice brebone brebone Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice. Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Declararea de subcontractori/prestatori Mar260253 Mar260253 Firmei MC ii este atribuit un contract finantat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii ... (vezi toată discuția)