VoL a scris:
cautati sa-l cititi sa va asigurati ca este stipulata situatia în care din cauze independente de voinţa promitenților-cumpărători instituţia bancară refuză acordarea creditului în cadrul Programului „Prima Casă” necesar pentru achiziţia apartamentului actul se va desfiinţa, părţile urmând a fi repuse în situaţia anterioară, iar promitenții-vânzători vor fiind exonerați de obligaţia de a vinde și restituind promitenților-cumpărători întreaga sumă încasată de la acestia cu titlu de avans de preț.
Va multumesc tuturor ptr sfaturi.
Din cate am mai cautat pe net si am mai aflat din diverse surse la achitarea avansului trebuie sa existe o clauza prin care se obliga sa restituie avansul intreg intr-un termen bine precizat in cazul in care nu se perfecteaza tranzactia.
Acest termen cat poate fi? O zi, 3 zile, o saptamana? Din moment ce nu s-a finalizat tranzactia atunci trebuie sa il restituie in max. 1 zi cred eu, sau poate fi introdusa o clauza prin care vanzatorul sa poata beneficia de acel avans doar in momentul finalizarii tranzactiei.
Ceva in genul contului ESCROW, ii depui banii acolo iar dupa finalizare ii poate ridica, nu stiu daca este posibil asa ceva in astfel de tranzactii prin PC.