avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare comision acordare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare comision acordare credit

Buna ziua!
Va solicit ajutorul in doua probleme pe care le intimpin cu un Banca:
Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar pt achizitia unui imobil dupa cum urmeaza:(citez din contract)"Banca acorda imprumutatului un credit in suma de 17425 euro din care:17000 EUR reprezentind credit imobiliar pt cumparare imobil
425 EUR reprezentind contravaloare COMISION de ACORDARE CREDIT
Intrebarea mea este daca este o baza legala in temeiul careia pot solicita restituirea acestui comision si care ar fi pasii de urmat
Si a doua nelamurire consta in faptul ca am facut plingere la OPC in legatura cu comisionul de cont curent,primind un raspuns din partea Bancii in care mi se transmite urmatoarele:''din verificarile efectuate a rezultat faptul ca aveti un cont curent deschis in 14.02.2008(comisionabil)si il utilizati doar pt rambursarea ratelor de credit.Pt inchiderea acestuia si deschiderea unui cont curent necomisionabil(utilizat doar pt rambursarea ratelor de credit)este necesar sa va prezentati la orice unitate si sa solicitati efectuarea operatiunilor mentionate.PRECIZAM ca pt perioada 21.09.2010-25.02.2014 banca v-a restitui suma de 30,84 EUR ce reprezinta comision de cont curent".(incheiat citatul)
La doua zile dupa primirea recomandatei de la banca ma contactat telefonic o reprezentanta prin care mi se mai propune sa ma prezint la banca pt semnarea unui act aditional prin care se scoate din contract COMISIONUL de ADMINISTRARE.
INtrebarile mele sunt:de ce nu sa restituit comisionul de cont de la data deschiderii contului? si daca pot sa solicit si restituirea comisionului de administrare de la data semnarii contractului de credit si pina in prezent
In speranta ca am fost destul de explicit si coerent VA MULTUMESC pt timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Avocat Irina Carmen Cristea , Avocat 22:36, 11 Martie 2014
Buna ziua,

Problemele cu bancile sunt multiple si vizeaza in primul rand inserarea de catre acestea de clauze abuzive in contractele de credit.
Ca atare, in primul rand clauza prin care v-a fost perceput acel comision trebuie constatata ca fiind abuziva si ca o consecinta a acestui fapt urmeaza si restituirea sumelor percepute.
Pentru aceasta aveti la dispozitie 2 cai: fie va adresati la ANPC cu sesizare si asteptati sa intervina acestia si banca sa va restituie de bunavoie sumele percepute, fie actionati banca in judecata si urmati calea juridica.
Cu toate cele expuse de mine mai sus, o opinie avizata veti obtine doar in urma analizarii contractului semnat cu banca.

Multumesc
Legea nr.190/1999 - art.15.
Pentru a sesiza ANPC-ul trebuiie sa faceti dovada incheierii procedurii amiabile cu banca , dar puteti solicita ajutorul unui mediator in acest sens ; dupa care apelati la un avocat specializat in domeniul bancar pentru a va reprezenta in fata instantei judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc elis57 elis57 Am un creditin derulare la BCR. Am inteles ca o data cu intrarea in vigoare a ordonantei 50/2010 banca nu mai trebuie sa-mi perceapa comision de risc. Am ... (vezi toată discuția)
Comision de risc la credit bancar alexauto1 alexauto1 Buna ziua ieri am fost la banca (BRD) unde am un credit de nevoi personale fara giranti si fara garantie imobiliara, sa vad despre ce este vorba cu actul ... (vezi toată discuția)
Comision de risc la imprumut neipotecar muzsi de la Deva muzsi de la Deva M-a chemat banca sa semnez un act aditional, ca se elimina comisionul de risc si se ataseaza la dobanda. Au zis ca nu imi dau un exemplar sa o pot studia, dar ... (vezi toată discuția)