avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar cesionat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar cesionat

buna ziua, as dori sa aflu daca in cazul in care am o datorie la o banca iar dosarul a fost cesionat catre o firma de recuperare, inseamna ca datoria fata de banca a fost stearsa si apar cu o datorie fata de firma de recuperare? nu stiu cat de bine m-am exprimat dar sper sa ma puteti intelege si sa ma ajutati cu un raspuns...
Inseamna ca firma e noul dvs creditor, aceeasi datorie pe care o aveati fata de banca , o aveti acum fata de firma.
Aveti mare grija deoarece firmele de recuperare, in general, sunt mai dornice de castig imediat decat executorii judecatoresti.

Trebuie sa stiti daca creanta a fost cesionata sau numai data catre recuperare.Daca s-a vandut catre firma de recuperare acestea au penalitati de neplata f. mari comparativ cu banca.Pentru ei sunt o sursa de venit si nu iarta.

Incercati sa faceti cu ei un angajament de plata. Daca nu a fost cesionata incercati sa faceti angajament cu banca. Ar trebui sa spuneti care este firma de recuperare deoarece fiecare are procedura specifica.In final apeleaza tot la executorii judecatoresti-singurii competenti in acest sens.

Care este valoarea creantei? NCPC are reglementari noi in acest sens fata de vechea procedura.
buna seara...deci datoria fata de banca s.a sters, nu mai am nici o datorie fata de banca? acum sunt dator doar fata de firma de recuperare? si cum as putea afla in ce situatie sunt in biroul de credite? va multumesc
nu prea stiu exact ce sa va spun, am primit doar un mesaj pe telefon in care imi spunea ca dosarul meu a fost cesionat si sa sun la un nr de tel...datoria ramasa nu e foarte mare, 950 de RON...stiam eu
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Daca s-a vandut catre firma de recuperare acestea au penalitati de neplata f. mari comparativ cu banca.

Asta e o informatie eronata, firma nu calculeaza nimic in plus fata de ce v-ati asumat prin contractul de credit.
Partea proasta e ca prin neplata , creditul se declara scadent anticipat, iar penalitatile nu se aplica pt o rata neplatita sau mai multe, ci la toata suma ajunsa la scadenta, cred ca de aceea i se pare ca firma va aplica penalitati mai mari.
Domnule Bogdan, interesati-va intai despr ece e vb , cat aveti de plata si pt ce si de cand si ajungeti la o intelegere de plata in cateva transe a ce datorati.
In ce priveste biroul de credite, puteti depune o cerere la ei pt ava alibera o situatie. Cel mai probabil ca sunteti inscris ca rauplatnic si veti ramane acolo 4 ani.. dupa ce platiti.

va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Sold neplatit cmgroup_08 cmgroup_08 Va rog sa imi explicati urmatoarea situatie : card de credit neplatit, in 31.05.2016 banca actualizeaza informatiile la biroul de credit si transmite : \" sold ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Cerere biroul de credite ContSters215676 ContSters215676 Buna seara Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo ... (vezi toată discuția)