avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Transformare amenda in ore de munca
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Transformare amenda in ore de munca

buna seara,am o amenda contraventionala de 2000 lei de plata,nu am de unde sa platesc,nu lucrez,nu detin nici un fel bunuri materiale pe numele meu,locuiesc inpreuna cu parintii.este posibil transformarea amenzii respective in ore de munca in folosul comunitatii,noile legi in viguare de la 1 februarie 2014?cam cate ore de munca poate decide instanta pentru suma de 2000 lei?macar asa cu aproximatie rog sa ma ajutati in acest caz!multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 8 Martie 2014
Art. 3 din O.G. 55/2002
(1)Sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii se execută după programul de muncă ori, după caz, programul şcolar al contravenientului, pe o durată cuprinsă între 50 de ore şi 300 de ore, de maximum 3 ore pe zi, iar în zilele nelucrătoare de 6–8 ore pe zi.

(2)În cazul în care contravenientul are posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi din cursul săptămânii, iar autorităţile publice locale, prin persoanele împuternicite, pot asigura supravegherea activităţii contravenientului, durata maximă de lucru nu poate depăşi 8 ore pe zi.
multumesc,dar in cazul meu,la 2000 lei este posibil sa primesc maximul de 300 de ore,sau mai putin??? multumesc!:-/
Veti primi mai putine ore .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr limita de ore munca in folosul comunitatii buna ziua, in zilele ... ClaudiaNV ClaudiaNV Nr limita de ore munca in folosul comunitatii Buna ziua, In zilele in care o persoana nu se afla in concediu de odihna de la serviciu (cu norma de 8h/zi), ... (vezi toată discuția)
Munca in folosul comunitatii AlinaDiaconu07 AlinaDiaconu07 Niste nedumeriri in legatura cu aceste mandate de munca in folosul comunitatii, daca ma puteti ajuta... Ce trebuie sa contina un dosar, Cum curg documentele in ... (vezi toată discuția)
Contravenient- efectuare munca in folosul comunitatii didi232 didi232 In aceasta perioada ( stare de urgenta) contravenientul se poate prezenta \"la munca\" pentru executarea activitatii in folosul comunitatii ? OG ... (vezi toată discuția)