avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

o cunostinta a mea a lucrat 9 ani la o firma si acum trebuie sa plece de acolo pe motiv ca isi schimba domiciliul in alt judet.
exista vreo situatie in care este indreptatita la somaj?
daca nu.. in cazul in care se angajeaza cu contract pe perioada determinata 1-2 luni se poate lua somaj? si daca da.. cat timp?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
cgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: cgeorge , utilizator 20:45, 7 Martie 2014
asadar daca lucreaza 6 luni de ex cu contract pe perioada determinata.. la incheierea acestui c.i.m se considera pentru calcul la somaj o perioada lucrata de 9 ani si 6 luni, punandu-se in calcul si perioada de la primul c.i.m de unde a plecat cu demisie ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
cgeorge, utilizator
Intr-adevar, ati inteles corect.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata, vs. somaj yanachis yanachis Daca am fost angajat din 1997 pe perioada nedeterminata pana in martie 2014 si apoi pe perioada determinata pana in prezent, avand un stagiu de cotizare mai ... (vezi toată discuția)
Somaj eu30 eu30 In cazul uni contract pe perioada determinata daca angajatorii decid incheierea contractului,se poate intra in somaj?Cat reprezinta somajul in acest caz? (vezi toată discuția)
Ajutor somaj ion71 ion71 Buna ziua, Va rog sa ajutati cu clarificari privind eligibilitatea ajutorului de somaj pentru urmatoarea situatie: - peste 16 ani de contributie ... (vezi toată discuția)