avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... calitatea de coasigurat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

calitatea de coasigurat

sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite?
Cel mai recent răspuns: kingalavi , utilizator 23:58, 27 Septembrie 2011
Documente:
- declaratie sotie pe proprie raspundere ca nu obtine nici un fel de venit
- copie certificat de casatorie si buletinul sotiei
- adeverinta de la administratia financiara ca nu obtine venituri
- cererea dvs catre angajatorul dvs pentru luarea in evidenta a sotiei ca si coasigurat
Toate aceste documente depuse la angajatorul dvs.
Dupa care angajatorul poate sa va elibereze adeverinta ca sotia este inregistrata ca si coasigurat al dvs, adeverinta pe care o duceti la medicul de familie.
Pentru angajator nu este un mare deranj, doar completeaza numele sotiei si CNP in declaratia lunara de CASS. Bineinteles atunci cand situatia sotiei se schimba trebuie sa anuntati angajatorul pentru a nu produce perturbari in sistemele informatice ale Casei de asigurari Sanatate.

Multe sanatate!
Va rog sa imi spuneti daca pot sa o trec pe mama mea la deducerea personala,
pentru a o lua in intretinere (coasigurat servicii medicale) in situatia in care nu
realizeaza niciun fel de venit , nu are proprietati, iar tatal meu este pensionar cu
o pensie de 1000 ron. Ma intereseaza si baza legala pentru ca in institutia unde
lucrez (bugetar) contabilul sef imi spune ca nu o pot lua in intretinere pentru a
beneficia de servicii medicale , atata timp cat tatal meu traieste si realizeaza
venit. Din cate stiu eu sunt asigurati prin efectul legii doar copii pana la 18 ani sau dupa caz pana la 25, iar sotul (sotia) fara venit prin declaratie notariala data de sotul care realizeaza venit, dar pe care tatal meu nu vrea sa o dea, deci mama mea fiind neasigurata. Ce trebuie sa fac?
Va multumesc!
Sotii isi datoreaza intretinere inaintea celorlalti obligati.
Daca parintii ar fi divortati,ar exista posibilitatea sa o luati pe mama in intretinere si astfel sa rezolvati acea problema.
Va doresc sa reusiti sa-l convingeti pe tatal dumneavoastra.
Situatia relatata inseamna rautate cu/fara motiv personal intemeiat.Solicitati tatalui, daca va iubeste, un act de caritate gratuit fata de o ruda apropiata, care s-a intamplat sa va fie mama.
Sa nu uitam:sotii nu sunt rude (de sange), ei sunt numai parteneri de contract.Rude sunt parintii cu copiii/bunicii sau fratii intre ei.:secret:
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
nucu$, utilizator
Daca parintii desi casatoriti sunt separati, locuiesc la domicilii diferite, atunci pe baza declaartaie mamei ca este in intretinerea fetei, nu se poate considera coasigurat?

Adaug doar o situatie concreta: mama sta cu fata in judet X si au acelasi domiciliu, si tatal are domiciliu in jud Y, recomandarea CASS a fost ca mama sa fie luata ca si coasigurata de fata, pe motive de nefunctionabilitate(merge mai greu !?) a coasigurarii prin sot din cauza ca locuieste in alt judet!

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Doresc să o iau pe mama că coasigurat, ea nu înregistrează ... Motani Motani Doresc să o iau pe mama că coasigurat,ea nu înregistrează niciun venit în momentul de față ,dar are pe numele ei un apartament,o garsoniera și o ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)