avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... EXECUTARE SILITA-28 EURO DESPAGUBIRE CNADNR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

EXECUTARE SILITA-28 EURO DESPAGUBIRE CNADNR

Buna seara,
In anul 2011 am primit 2 amenzi din partea cNADNR pentru ca am circulat in 2 zile consecutive peDN6 fara a avea rovinieta. Eu atunci am platit cele 2 amenzi la primarie si la bcr am achitat cei 28 de euro cica despagubire catre statul roman, trimitandu-le ulterior celor de la cNADNR dovada platilor.
Vineri 7 martie 2014 am primit acasa un plic din partea unui executor judecatoresc cu sediul in judetul mehedinti(cu toate ca eu locuiesc in judetul olt iar camerele video control rovinieta erau in judetul teleorman) prin care eram somat ca in termen de 1 zi sa achit cei 28 de euro despagubire catre statul roman plus 345 lei cheltuieli de executare existand si o hotarare judecatoreasca a judecatoriei Drobeta turnu severin.
M-am speriat si a 2 zi adica sambata am plecat in bucuresti ca doar akolo gaseam un BRD deschis si am achitat sumele in contul executorului judecatoresc.
Intrebarile mele sunt urmatoarele,
1. Ce competente au executorii judecatoresti din punct de vedere al circumscriptiei teritoriale?
2. Pentru fiecare amenda luata de acelasi contravenient se platesc cate 28 de euro in parte catre cNADNR?(pentru ca eu am luat 2 amenzi insa am platit o singura data despagubirea de 28 de euro pentru ca asa mi s-a parut logic sa despagubesc o singura data statul roman nu de 10 ori...)
3. Dupa cum se vede cNADNR-ul a uitat complet ca drumurile noastre nationale sunt pline de gauri in care intram cu tot cu masina si mai nou s-a apucat sa angajeze executori judecatoresti pt. 28 de euro.... Oare o sa merite vreodata sa platim rovinieta si amenzile in tara asta?
Cel mai recent răspuns: slx , utilizator 05:47, 10 Decembrie 2014
Circumscriptiile sunt in raza curtilor de apel...deci destul de mari, nu sunt limitate de permietrul judetului. Si da, din pacate pentru fiecare amenda trebuia sa platiti cate 28 de euro. Totusi daca a avut loc un proces ar fi trebuit sa stiti de el, ati fi fost citat.

Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu, nu am fost citat...pe hotarare scrie ca s-a facut fara citarea partilor...
Nu poti sti deoarece executorul judecatoresc nu citeaza partile.Asa am fost executat si eu pentru neplata rovinietei in 2011.Am platit amenda si sincer nu stiam de cei 28 euro despagubire ca nu mi-au trimis PV acasa .
Se vorbeste de o reglementare din 2012 care ar despre neplata acestei despagubiri de 28 euro.
am avut aceeasi problema, am gasit info aici: tarifilegal.blogspot.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde? dogarudobra dogarudobra sora mea a dat masina proprietate baiatului ei care a circulat fara rovinieta a primit in 2011, 3 amenzi pe care sora mea le-a platit in 2013 acum ... (vezi toată discuția)
Executare silita din partea directiei regionale de drumuri si poduri cu amenda platita la termen albatros64 albatros64 Buna ziua! as avea si eu o problema legata de plata amenzilor privind rovigneta. Acum trei ani,am fost surprinsa circuland pe drumul public,fara rovigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta platita prin executare silita si poprire salariu, apare la impozit ContSters357588 ContSters357588 Stimati avocati, Ma vad nevoit sa apelez la ajutorul dumneavoastra in ceea ce priveste solutionarea unor probleme ce par sa nu se mai termine, legate de ... (vezi toată discuția)