avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ma puteti ajuta cu niste sfaturi pentru importul din ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi pentru importul din China?


Ma puteti ajuta cu niste sfaturi pentru importul din China?
Buna ziua!

Am 18 ani,inca elev si as dori sa fac comert din China cu diferite bunuri care vor fi livrate majoritatea prin posta sau curieri(nu containere) si vor fi comercializate pe site-urile de anunturi. Am nevoie de ajutor cum sa intru in legalitate cu aceasta activitate pe care doresc sa o prestez..
Am citit mai multe post-uri aici pe site dar nu am gasit ceva concret. Am citit despre PFA si mi se pare ok pana ajung la partea cu certificarea muncii pe care doresc sa o prestez pentru ca nu am asa ceva decat experienta proprie. 1.Cum as putea rezolva problema atestarii? O alta problema la PFA o consider taxarea. Eu cand primesc bunuri din China trebuie sa platesc din prima la vama 24% din valoarea lor,apoi trebuie sa platesc 5,5% sănătate , 16% din venit si 31,3% pentru pensie,toate acestea din profit. Tin sa mentionez ca nu voi avea incasari mai mari de 100000 de euro in primul an.2.Intrebarea mea este daca TVA-ul platit in vama se intoarce cumva la mine? 3.Daca de exemplu am un profit de 100 de lei si aleg ca 80 sa-i reinvestesc in marfa,voi fi impozitat pe cei 100 de lei sau pe cei 20 de lei care chiar sunt profit?

Alte intrebari:
4.Trebuie sa am casa de marcat si sa tai factura pe fiecare produs vandut?
5.In cazul in care nu este nevoie de casa de marcat,cum isi da seama statul cati bani am facut eu?

V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta.

Alte discuții în legătură

Pfa cod caen 4791 comert electronic,acte ,impozite,etc gabi123332 gabi123332 Buna seara;Ma ocup ca persoana fizica cu comertul electronic de 4 ani si as dori sa mi infiintez un pfa ;As avea niste nelamuriri daca ma puteti ajuta;Am citit ... (vezi toată discuția)
Autorizare pfa , autorizatie comert in targuri si piete Roxana1986 Roxana1986 Buna ziua.Doresc sa ma fac coordonator la Oriflame si pentru acest lucru am inteles ca trebuie sa ma autorizez ca PFA.Pentru inceput mi-am depus la RC ... (vezi toată discuția)
Necesitate casa de marcat fiscala adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am o nelamurire: am un site si primesc comenzi telefonice pentru un produs ce-l comercializez de multi ani. Pentru comenzile locale, ma deplasez la domiciul ... (vezi toată discuția)