avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa cod caen 4791 comert electronic,acte ,impozite,etc
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa cod caen 4791 comert electronic,acte ,impozite,etc

Buna seara;Ma ocup ca persoana fizica cu comertul electronic de 4 ani si as dori sa mi infiintez un pfa ;As avea niste nelamuriri daca ma puteti ajuta;Am citit pe multe forumuri si nu am gasit raspunsuri exacte; :
Comertul electronic este trecut la impozit in sistem real;Din cate am citit pe forum,asta inseamna ca trebuie sa platesc 16 % impozit din profit ,5% ceva legat de sanatate si pensie vreo 30% ; Cum demonstrez eu ce profit fac?Marfa o aduc din china ;Trebuie dovezi cu facturile emise de vama pentru a putea calcula profitul din diferenta pretului produsului china-romania?sau pur si simplu completez o declaratie de venit si imi asum intreaga responsabilitate ca ce am spus acolo e adevarat?Daca fac asta,acel control potential,de unde stie cate facturi am emis la persoane fizice?la persoane juridice pot sa ma verifice binenteles;Dar la restul?persoanele fizice sunt in proportie de 80%
Despre produsele trecute prin vama ,cunosc multe persoane care le trec la preturi de 5,6 ori mai mici si totusi ofera facturi ca persoane fizice autorizate..Cum demonstreaza ei profitul la aceste produse vandute?
Am o cunostiinta apropiata care nu plateste contributia la pensie de 30 si ceva % si nu e angajata in alta parte pentru a plati aceasta contributie;Cum e posibil?
Multumesc...
Cel mai recent răspuns: claye , utilizator 19:20, 3 Ianuarie 2013
gabi123332 a scris:

[...]
Am o cunostiinta apropiata care nu plateste contributia la pensie de 30 si ceva % si nu e angajata in alta parte pentru a plati aceasta contributie;Cum e posibil?
Multumesc...

Daca veniturile anuale realizate (dupa ce se scad cheltuielile deductibile) ca P.F.A. nu depasesc 4 salarii medii pe economie, nu aveti obligatia platii a 31,3% din acestea.
Bineinteles ca trebuie facuta dovada marfurilor importate. Marfurile se inregistreaza in contabilitate. Este obligatoriu si nu faceti va rog confuzie intre ceea ce importati si inregistrati si ceea ce declarati ca venit estimat, adica ceea ce preconizati ca veti vinde si incasa. Pentru ca se regularizeaza si acest venit la sfarsitul anului.
La intrebarea ta caut si eu raspuns,dar nu prea gasesc. Am 17 ani,fac comert profitabil de 4 ani si la 18 ani vreau sa devin PFA pentru a putea aduce linistit bunuri en-gros din China fara a fi presat la vama dar din cate se vede nu prea se merita,atatea taxe,atatea cerinte ca iti vine sa o lasi balta de afacere. Pai eu daca cumpar un bun din China cu 20 de lei, 5 lei TVA si trebuie sa-mi pun un adaos comercial de 70% pentru a ramane si eu cu jumatate din profitul total.La final bunul ajunge la raft cu 42,5 lei,mai mult decat dublu [EDITAT].
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi pentru importul din china? claye claye Ma puteti ajuta cu niste sfaturi pentru importul din China? Buna ziua! Am 18 ani,inca elev si as dori sa fac comert din China cu diferite bunuri care vor ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata danabobo danabobo buna,am si eu 2 intrebari: 1.Care este legislatia sau articolele unde se arata ca un depozit care vinde en gross nu are voie sa vinda la persoane ... (vezi toată discuția)
Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)