avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comert cu ridicata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comert cu ridicata

buna,am si eu 2 intrebari:
1.Care este legislatia sau articolele unde se arata ca un depozit care vinde en gross nu are voie sa vinda la persoane fizice?
2.Am o plata efectuata catre un furnizor in anul 2006 dar nu s-a inregistrat factura(a fost altcineva atunci),si acum la verificare de solduri am descoperit-o,suma este cam mare(20000 ron),iar firma nu mai este.Cum pot sa o sting?multumesc
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 18:57, 18 Martie 2010
1.ordonanta 99/2000
CAPITOLUL VII: Sancţiuni
Art. 73
Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
22.exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;

definitii :
c)comerţ cu ridicata/de gros - activitatea desfăşurată de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari în scopul revânzării acestora în cantităţi mai mici altor comercianţi sau utilizatori profesionali şi colectivi;
d)comerţ cu amănuntul/de detail - activitatea desfăşurată de comercianţii care vând produse, de regulă, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;

Tineti cont si de prevederea art 3 tot din og99
(2)Activitatea comercială, în sensul prezentei ordonanţe, se exercită cu referire la produsele alimentare, nealimentare şi la serviciile de piaţă prevăzute în anexa la prezenta ordonanţă.

--- iar in anexa de care se vorbeste sint anumite coduri caen carora li se aplica og99
------------------
2.Ce inseamna ca nu a fost acea factura inregistrata ?
- fie niste servicii nu au fost inregistrate pe chetuieli, cu denaturarea impozitului pe profit si a tva(daca e cazul) deductibile de la acea vreme
- fie niste marfuri nu au intrat in gestiune , cu denaturarea descarcarii conturilor de stocuri,si implicatii tot asupra costurilor
Suma e intradevar destul de consistenta. Sinteti sigura ca asa au stat lucrurile ?
Nu puteti Dvs decide si nici nu e corect sa va asumati raspunderea inchiderii acelei plati. Puteti face referat catre adm. care va decide ce este de facut si numai dupa aceea puteti regla soldul.
Daca se va decide trecerea pe cheltuieli a acelei sume, ea va fi ndedeductibila

2. nu a-ti precizat daca factura exista ,s-a facut receptia(banuiesc ca sunt marfuri) ? ceea ce nu cred, asa ca a-ti descoperit ca un furnizor are sold debitor .
cum a fost posibil sa se mearga atatia ani cu un sold debitor la furnizori ????
eu imi verific lunar situtia furnizori si clienti . daca ar fi o datorie s-ar prescrie , dar asa nu stiu cum sa-r rezolva .sa-i mutati in 461 si sa-i prescrieti ?????
va rog sa ma corectati daca gresesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Og 99/2000 aleahimmm aleahimmm Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o dilema referitoare la OG99/2000. Reprezint un motel cu restaurant, deci SC cu mai multe obiecte de activitate. ... (vezi toată discuția)
Pret diferit costicul costicul Un prieten a avut un control de la ANAF. Vinde pe factura si pe casa de marcat. I s-a spus ca pretul de pe casa de marcat sa fie mai mare decat pretul de pe ... (vezi toată discuția)