avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OG 99/2000
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OG 99/2000

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o dilema referitoare la OG99/2000.
Reprezint un motel cu restaurant, deci SC cu mai multe obiecte de activitate. Doresc sa achizitionez produse din mai multe categorii (consumabile, produse destinate revanzarii si produse utilizate in consum ca materii prime in cadrul restaurantului) de la comercianti SC specializate in comertul cu amanuntul.

In acceptiunea Ordonantei Guvernului nr. 99/2000, republicata, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, comertul cu amanuntul este definit ca fiind "activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora", spre deosebire de comertul cu ridicata care este definit ca fiind "activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi".
Acelasi act normativ interzice, prin pct. 22 al art. 73, "exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare".

Deci am inteles ca nu pot revinde produsele achizitionate, dar le pot folosi in productie pentru revanzare ulterioara???

Va rog mult sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Comert cu ridicata danabobo danabobo buna,am si eu 2 intrebari: 1.Care este legislatia sau articolele unde se arata ca un depozit care vinde en gross nu are voie sa vinda la persoane ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Pot sa revand coroane cu cod caen 4619? nick4you nick4you Buna seara. Doresc sa comercializez coroane (jerbe) doar catre persoane juridice. Le cumpar de la o societate, care are dreptul sa le confectioneze, imi pun ... (vezi toată discuția)