Buna dimineata,
Am cautat speta similara pe forum, dar nu am gasit, in concluzie va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru a rezolva urmatoarea situatie:
Am primit comunicare din partea Judecatoriei Timisoara in care mi se specifica faptul ca mai aveam 25 de zile de la comunicare ca puteam invoca exceptii si depune probe precum si obligatia de a depune intampinare; cauza este urmatoarea: firma X de la care eu am comandat periodic produse ( cosmetice, uz casnic, etc) m-a dat in judecata pt neplata ultimei facturi + penalitati intarziere.
Mentionez faptul ca eu nu am primit coletul in cauza, la data si ora specificata pe documentul care atesta livrarea. O copie a acestui document este anexata, putand sa observ faptul ca exista o semnatura de primire, dar acea semnatura nu-mi apartine.
La vremea respectiva, dupa ce am efectuat comanda ( iunie 2013 ) am sunat reprezentata pe zona Banat ( genul acesta de firma functioneaza in sistem MLM) i-am adus la cunostinta si am si explicat ca daca nu se rezolva situatia, renunt la serviciile firmei.
Coletul nu a mai aparut, eu am renuntat la a mai comanda produse de la aceasta firma, iar acum m-am trezit cu factura restanta+penalitati si data in judecata !!!!
In copia cererii de chemare in judecata a firmei catre judecatorie apare mentionata tentativa firmei de a media incidentul prin chemare la sedinta de mediere a unui cabinet mediere din Ploiesti ( eu sunt in Timisoara) prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire , tentativa nereusita deoarece, explica ei, pe plicuri- 3 la numar- apare mentiunea " lipsa domiciliu" .
Intrebarile mele sunt:
- caz in care ei au incercat sa " medieze" incidentul si au trimis recomandate, acea recomandata nu are un timp in care sta la posta ( cred ca 10 zile) iar eu nu ar fi trebuit sa primesc aviz postal?
- sedintele de mediere, caz in care sunt programate, e legal sa fie programate la un cabinet de mediere la peste 500 km distanta ( eu am domiciliul in Timisoara iar cabinetul e in Ploiesti) ?
- as putea formula intampinarea in care sa mentionez faptul ca eu la data si ora specificate pe documentul firmei de transport eram la servici ( lucrez in 3 schimburi) si pot demonstra acest lucru? Ce pot face in legatura cu presupusa semnatura care apare pe documentul de primire a coletului si care nu imi apartine, acest lucru se vede clar datorita scrisului diferit?
Pe plicul care contine comunicarea din partea Judecatoriei apar 2 date postale, una 12.02.2014, respectiv 14.02.2014.
Sper ca nu am uitat nimic....
Va multumesc anticipat de ajutor !