avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie in coproprietate

Buna ziua. Am un teren in coproprietate cu un unchi. Eu detin 2/3 din teren , terenul avand o suprafata de 160 mp ( in Bucuresti). vreau sa fac o constructie de 70 mp pe partea mea de teren pe care am stabilito de comun acord dar nu si prin acte. Daca ies din coproprietate terenul are o suprefata mai mica de 150 mp si nu pot optine aprobarea. Ce ma sfatuiti sa fac tinand cont de faptul ca nu vreau sa am probleme dupa constructie, unchiul meu fiind o pers. schimbatoare. Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Dinuionut12, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:22, 10 Martie 2014
daca iesirea din indiviziune nu va avantajeaza, propuneti-i sa va vanda cota lui de 1/3.
desi intr-un act de partaj voluntar dvs. puteti primi intregul lot de teren iar unchiului ii puteti achita sulta (contravaloarea cotei lui).
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
VoL, utilizator
am incercat dar nu vrea sa vanda. ce pot sa fac? Multumesc!
Daca l-ati rugat cu frumosul si cu bani, iar el nu doreste....depuneti actiune in instanta pentru iesire din indiviziune. ca nu vrea el partajarea e problema lui, dvs. o vreti (pt ca aveti tot interesul) si legea e f. clara "nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune". Va fi nevoie si de o sedinta de mediere, poate macar atunci va "ceda" unchiul.
Cota -parte ideala , abastracta, matematica poate fi instrainata, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.

Coindivizarul poate instraina cota-parte a sa, catre dvs.


Asadar, ori sistati starea de indivizune pe cale notariala , prin partaj conventional, ori va adresati instantei de judecata, in vederea atribuirii bunului indiviz.

Instanta de judecata va avea in vedere, pentru imparteala, modalitatea de dobandire a bunului imobil.



In probatiune vor fi administrate inscrisuri, interogatoriu , proba testimoniala cu doi martori si expertiza tehnica de specialitate.
Multumesc. Am posibilitatea de a construi cu acordul lui pe acest teren astfel incat la aprobari sa se ia in calcul tot terenul si dupa obtinerea aprobarilor de constructie sa fac dezmembrarea?
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Dinuionut12, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcela sub 150 mp dupa partaj ? Eumia Eumia Am o proprietate comuna in indiviziune cu o verisoara: teren in suprafata totala de 260 mp plus imobil situat in Bucuresti sector 2, cartierul Tei Toboc, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan ContSters135021 ContSters135021 As vrea sa stiu si eu daca este vreo lege scrisa in care un teren intravila nu poate fi mai mic de 12 ml la strada? (vezi toată discuția)