avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie in coproprietate

Buna ziua. Am un teren in coproprietate cu un unchi. Eu detin 2/3 din teren , terenul avand o suprafata de 160 mp ( in Bucuresti). vreau sa fac o constructie de 70 mp pe partea mea de teren pe care am stabilito de comun acord dar nu si prin acte. Daca ies din coproprietate terenul are o suprefata mai mica de 150 mp si nu pot optine aprobarea. Ce ma sfatuiti sa fac tinand cont de faptul ca nu vreau sa am probleme dupa constructie, unchiul meu fiind o pers. schimbatoare. Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Dinuionut12, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:22, 10 Martie 2014
Nu puteti dezmembra o suprafata atat de mica.

Regulament general de urbanism

Secţiunea a IV-a
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului
şi ale construcţiilor
ARTICOLUL 30
Parcelarea
(1) Parcelarea este operaţiunea de divizare a unei suprafeţe de teren în minimum 4 loturi alăturate, în vederea realizării de noi construcţii. Pentru un număr mai mare de 12 loturi se poate autoriza realizarea parcelării şi executarea construcţiilor cu condiţia adoptării de soluţii de echipare colectivă care să respecte normele legale de igienă şi de protecţie a mediului.
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcela sub 150 mp dupa partaj ? Eumia Eumia Am o proprietate comuna in indiviziune cu o verisoara: teren in suprafata totala de 260 mp plus imobil situat in Bucuresti sector 2, cartierul Tei Toboc, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan ContSters135021 ContSters135021 As vrea sa stiu si eu daca este vreo lege scrisa in care un teren intravila nu poate fi mai mic de 12 ml la strada? (vezi toată discuția)