avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Radio Tv Pe Factura de Electricitate Instiintare ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Radio Tv Pe Factura de Electricitate Instiintare Finala!!!

Buna seara, doar ce am primit o notificare din partea companiei de energie electrica prin care ma instiinteaza ca imi vor intrerupe furnizarea de energie electrica daca nu platesc taxa radio-tv...cine asculta radio intr-o incapere in care functioneaza o moara?! Nu inteleg de ce trebuie sa platesc taxa asta! Nu e normal sa se intample asa ceva! Si pana la urma, ce legatura are una cu alta, ca de ceva timp apar sume de sute; mii de lei pe factura de electricitate ca fiind ,,Radio TV". E incredibil ce se intampla, nu e logic! Intr-o incapere in care merge o moara, nu te poti uita la TV, nu poti asculta Radio Romania Actualitati!!! Cand am fost sa achit factura de en. electr., am intrebat casierita de ce se imi apare si taxa Radio Tv pe factura....mi-a spus foarte calm ca nu trebuie neaparat sa o platesc ci sa platesc doar suma datorata consumului de energie electrica. E incredibil! Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Ce pot face in situatia asta? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:42, 10 Martie 2014
Incep prin a va spune ca taxa radio-tv, nu este o taxa pe "ascultare /privit la tv", ci o taxa de sprijinire /suport a radioului si televiziunii publice, ...un bir cu alte cuvinte, dar un bir care are in spate o lege. Iar legea este obligatorie pentru toata lumea care traieste in tara (cu titlu informativ va spun, ca taxa asta exista in toata Europa, deci chiar daca mutati moara in Germania sau in Spania, tot platiti taxa, dar la un nivel mult mai mare). Daca cu obligativitatea ati inteles, mai departe ... in functie de specificul firmei dvs. taxele cumulate (radio-tv), sunt intre 6,50 lei/luna si 80,00 lei/luna, deci mergeti de graba la enel si verificati unde va incadrati, caci ei i-au bagat pe toti la 80,oo lei/luna, dar dvs. poate va incadrati la 6,50lei/luna. Faceti actele acolo (va trebuie un set de documente de la firma si bilantul din ultimii ani, niste cereri, stampila, etc, etc, dar ...va spune doamna de la ghiseu ce si cum, ... ca sa nu va incarc eu memoria acum cu alte prostii), si ... lucrurile se rezolva pana la urma. Ok? Bafta. (si nu mai fiti asa suparat, caci avem tara frumoasa, chiar asa urata cum este).
Va mutumesc pentru informatii si timpul acordat! Totusi, nu cred ca e normal sa platesc un serviciu de care nu ma folosesc, fie acolo, fie acasa...
Decizia ICCJ nr. 607 a fos publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 318/2011
Prin decizia pronuntata, Inalta Curte a dispus anularea prevederilor legale prin care toate firmele cu sediul in Romania erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio si tv.
ICCJ a respins recursul formulat de catre Guvernul Romaniei si Societatea Romana de Radiodifuziune la sentinta data de catre Curtea de Apel Cluj, prin care se anula taxa radio-tv pentru toate firmele care nu detin receptoare radio-tv.
duminica_ionutz a scris:

Va mutumesc pentru informatii si timpul acordat! Totusi, nu cred ca e normal sa platesc un serviciu de care nu ma folosesc, fie acolo, fie acasa...

Atunci ... nu-l platiti !!

corbalb a scris:

Decizia ICCJ nr. 607 a fos publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 318/2011
Prin decizia pronuntata, Inalta Curte a dispus anularea prevederilor legale prin care toate firmele cu sediul in Romania erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio si tv.
ICCJ a respins recursul formulat de catre Guvernul Romaniei si Societatea Romana de Radiodifuziune la sentinta data de catre Curtea de Apel Cluj, prin care se anula taxa radio-tv pentru toate firmele care nu detin receptoare radio-tv.

Si? :)) Ce sa faca omul? Sa se duca cu deciza in mana la Enel? Credeti ca ii vor scoate taxa din factura? Sau ii vor taia curentul, daca nu o plateste?
Sau ... mai concret, ce il sfatuiti sa faca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de plata taxa radio alice53 alice53 buna seara, am primit o instiintare de plata de la Radio Romania prin care ma anunta ca am de plata acea taxa lunara pt servicii de radiodifuziune incepand cu ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Abonament radio-tv ilierodica ilierodica Buna ziua Am o casa la curte nelocuibila deoarece parintii sunt decedati nu detin aparat radio-tv la aceasta adresa {am aruncat totul casa este goala urmeaza ... (vezi toată discuția)