avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporuri COR 961303
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporuri COR 961303

1. a) Ce salarizare, inclusiv sporuri, ar trebui sa primeasca o persoana angajata ca lucrator pentru salubrizare (COR 961303), cu un salariu brut de 850 lei si un program de munca 8 h/zi, 40h/sapt? In CIM este stipulat spor vechime in munca 20% si spor “week-end” 1%. In luna februarie, nu are absente sau concedii si a muncit efectiv 28zile.
b) Ce sporuri ii revin conform legislatiei in vigoare?
c) Care sunt drepturile si obligatiile partilor privind sanatatea si securitatea in munca?
In C.M.I. sunt stipulate urmatoarele: echipament individual de protectie si lucru – da, materiale igienico-sanitare – nu e cazul, alimentatie de protectie – nu e cazul.
Nu este specificat riscul la accidente sau imbolnavirile profesionale.
d) Contractul individual de munca nu are inregistrarea ITM-ului.
2. Conform fisei postului, la “Conditii specifice pentru ocuparea postului” sunt stipulate urmatoarele:
- educatie si pregatire profesionala – fara studii;
- cerinte medicale – rezistenta la oboseala si solicitari intelectuale...
Daca angajatorul, pe postul respectiv, are o persoana fara studii, fara o educatie anume...cum poate sa ceara rezistenta la solicitari intelectuale???
Mentionez ca salariatul are studii medii si pregatirea necesara pentru a-si putea desfasura activitatea pe alte posturi disponibile in S.C.. Chiar si in cazul acesta, angajatorul nu a dorit sa ia in calcul pregatirea persoanei respective, iar salariatul a acceptat acest lucru datorita crizei de pe piata muncii...
Sunt extrem de interesata sa va cunosc parerile.

Alte discuții în legătură

Clauze ssm în ccm dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Vă rog să mă ajutați în clarificări privind clauzele SSM din Contractul colectiv de Muncă. Există careva specificații legale prin care ... (vezi toată discuția)
Articole protectia muncii in contractul de prestari servicii curatenie. Nicoletamoise1 Nicoletamoise1 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Ce articole de SSM(protectia muncii) ar trebuii sa introduc in contractul de prestari servicii al ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi larisa_puscas larisa_puscas Buna ziua,numele meu este Puscas Larisa am si eu o problema,sunt angajat la o firma ca si vanzatoare acum ceva timp mi-am depus un cv in alta parte la care am ... (vezi toată discuția)