Buna ziua,numele meu este Puscas Larisa am si eu o problema,sunt angajat la o firma ca si vanzatoare acum ceva timp mi-am depus un cv in alta parte la care am fost chemata la interviu am luat interviul dupa vreo 2 saptamani am fost anuntata sa imi duc actele pt angajare.im momentul in care am aflat ca m-au chemat sa imi fac angajarea am anuntat la servici.de la servici mi sa spus k nu imi va desface contractul de munca deoarece nu are cine sa ma inlocuiasca.mi-a mai spus ca degeaba imi fac lichidarea ca nu o sa mi-o aprobe. si nu o sa ma lase sa plec.mentionez k mi-am cautat alt loc de munca din cauza programului foarte incarcat lucrand in fiecare zi fara nicu un liber pe saptamana.cum trebuie sa procedez deoarece la noul meu loc de munca trebuie sa incep de luni.
1. Daca actualul angajator nu va intelege plecati de la el si incheiati contractul individual de munca (CIM) cu celalalt angajator.
2. De la actualul angajator veti lipsi nemotivat si o sa va concedieze disciplinar.
3. - O sa va convoace in scris la comisia de cercetare disciplinara prealabila, dvs. nu o sa va duceti si o sa va concedieze.
- O sa va trimita decizia de concediere acasa, prin posta.
Sau o alta varianta este demisia fara preaviz, conform art. 81 alin 8 CM, dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. Adica daca nu va plateste pe statul de plata spor pt orele suplimentare lucrate, pt orele lucrate in week-end, sau alte obligatii asumate prin CIM ori impuse de lege (echipament de lucru, alimentatie de protectie, material igienico-sanitar, etc.).