avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indice de corectie pentru pensiile calculate in anii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indice de corectie pentru pensiile calculate in anii 2011si 2012

Buna seara,
Am iesit la pensie in luna mai, anul 2012.Conform unui act normativ din 2013, mi-a fost corectata(majorata) pensia cu o aumita suma. Intrebarea mea este:
- care este procentul de majorare si daca suma lunara aferenta se acorda de la data pensionarii?
Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii perioada 2011-2013 lucica_claudia lucica_claudia Tatal meu din 10 mai 2011 este in pensie definitiva. Potrivit recalcularii pensiilor cu indicele de corectie de 1.06 i se aplica doar pe perioada anului 2011 ... (vezi toată discuția)
Curtea constitutionalã a româniei a constatat cã dispozitiile din oug nr. 1/2013 referitoare la data aplicãrii indicelui de corectie sunt neconstitutionale Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Curtea Constituţională a României a soluţionat, în şedinţa din data de 29 octombrie 2013, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. III, ... (vezi toată discuția)