Buna ziua din nou
Acum cateva minute primesc prin posta un plic de la administratorul asociatie ,care foarte revoltat imi atrage atentia ca o sa vad ce am sa mai zic cand v a propune in adunarea generala cumpararea unui calculator pentru contabila ca sa ne rezolve listele de plata etc.
Despre ce este vorba : acum cateva zile am facut o petitie presedintelui in care solicitam amanunte legat de unele cheltuieli administrative pe care le si contestam pana la lamurirea situatiei ( nu se doreste afisarea centralizatorului de cheltuieli pe luna respectiva , nu avem dreptul ) si anume cumpararea de materiale pentru repararea unei imprimante si altele in valoare de cateva milioane ( vechi ) de lei ( 3 si ceva ) .
Si ca vezi doamne , contabila nu mai poate lucra pe calculatorul ei .
Intrebare : este obligata asociatia sa puna la dispozitie un calculator contabilei pentru a ne rezolva aceste documente ? la Dumeavoastra in asociatie asa se procedeaza ? ati cumpara calculator contabilului ? va pot spune ca are un salariu destul de bun .
Multumesc
Intrebare : este obligata asociatia sa puna la dispozitie un calculator contabilei pentru a ne rezolva aceste documente ? la Dumeavoastra in asociatie asa se procedeaza ? ati cumpara calculator contabilului ?
Cu acordul Adunarii generale este posibil si acest lucru (ca de altfel multe altele), deci Da se poate daca asa s-a hotarat.
Asa cum s-a spus deja cumpararea calculatorului depinde de hotararea AG, dar, cumpararea lui naste niste probleme tehnice: unde va fi instalat calculatorul asa incat contabila sa nu il foloseasca decat pentru treburile Asociatiei?
Este mai simplu sa se prevada in contractul cu contabila ca aceasta va folosi calculatorul propriu si va fi compensata cu o suma de bani pentru aceasta.
Noi la asociatie avem un calculator achizitionat de catre asociatie, cu licente, tot tacamul. Este destul de bun pentru ce trebuie sa facem pe-aici. Avem si imprimanta, ne-ar mai trebui ceva de genul multifunctional (copiator, scaner).
Nimeni nu s-a gandit ca cineva dintre noi care avem acces la calculator am putea lucra cu acesta in interes personal. Au apus aceste vremuri. Eu, de exemplu, acasa am 2 laptopuri si un desktop ... Abia daca mai apuc sa ma mai uit pe internet din cand in cand.
Insa observatia este buna, daca contabila lucreaza cu calculatorul dansei, ati putea sa-i mariti putin "monetarul" si rezolvati problema.
Normal, functie si de marimea asociatiei, ar trebui sa va achizitionati un calculator. Cam cu 450 lei puteti sa va achizitionati calculatorul, imprimanta si monitor LCD, desigur toate SH - dar sa nu va faceti probleme ca nu ar functiona ca lumea, va zic de pe acum!
Am uitat sa va zic ca sunt zeci de firme care ofera cele de mai sus cu pretul in rate, adica cam 50 lei pe luna...
Multumesc de raspuns , dar la Dumneavoastra in asociatie cum se procedeaza ? ati pus la dispozitie contabilului asa ceva ? raspundeti va rog ; unde se poate instala acesta ? avem adunare peste cateva zile si doresc mai multe informatii .
Daca angajati o firma , aceasta solicita un calculator ? pai daca ai salariu destul de bun , mai ai tupeul sa mai ceri asa ceva ? in momentul cand te ai angajat la o treaba , iti ei in calcul toate variantele .
1-Anterior comunicarii plicului de atentionare,administratorul de imobil ar fi trebuit sa astepte hotararea adunarii generale -poate nu toti proprietarii sunt de acord sa participe la achizitia unui bun cu o valare apreciabila,care sa fie utilizat exclusiv de catre contabil,care ulterior poate ridica si alte pretentii
2-Pentru clarificarea utilizarii sumelor,in temeiul L nr 230/2007 art 10 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative
3-Nu exista dispozitie imperativa care sa oblige asociatia de proprietari sa achizitioneze bunuri pentru desfasurarea obligatiilor angajatilor asociatiei de proprietari
Emitere chitante
gambette
Brusc administratorul a renuntat la chitantele tipizate personalizate speciale pt. asoc. de proprietari si emite chitante redactate la PC si printate la ... (vezi toată discuția)