avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu galagia vecinilor dintr-un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu galagia vecinilor dintr-un apartament renovat (mai bine zis desfiintat).

Buna ziua, locuiesc la etajul 5 si de cateva luni s-au mutat deasupra mea niste chiriasi care fac galagie in fiecare seara si noapte intre orele 22:00 - 2:00 noaptea.
Am un copil de 2 ani care nu se mai poate odihni din aceasta cauza sunt obligat si eu si sotia sa plecam cu copilul in masina pentru a-l adormi si a-l aduce adormit in noptile in care incepe "nebunia".
Am sunat la politie, chiriasii au luat amenzi dar degeaba(cel putin asa am fost informat ca au fost amendati).
Problema este ca nu dau drumul la muzica doar se strang foarte multi si vorbesc tare, femeile merg in tocuri pe gresie, este un calvar.
Apartamentul in care locuiesc ei este spart tot ( nu mai are pereti la bucatarie, la camera de zi, la hol, la unul dintre dormitoare si nici usi evident), ca asa vrea romanul tampit, spatiu dar sparge toate barierele de sunet, si in consecinta tampeste toti vecinii.
Doresc sa imi spuneti daca exista vreo solutie, vreo cale de atac legala (pe celelalte le cunosc dar nu vreau sa le aplic pana nu ma asigur ca am epuizat toate caile legale) pentru a rezolva aceasta problema (ma intereseaza daca exista vreo metoda in care sa oblig proprietarul sa isi refaca peretii, eventual sa chem o firma specializata sa masoare volumul de zgomot sa vada ca ceva e in neregula).
Am apelat si la o firma specializata de izolare fonica dar nu vor sa dea garantie pentru lucrarea facuta, in sensul ca sa le platesc suma de 3500 euro cat au evaluat izolarea fonica a apartamentului , dar ei sa imi garanteze ca nu ii mai aud pe vecini, deci nu este o solutie.
Va multumesc!
Initial interesati-va la presedintele de asociatie,daca are cunostiinta despre dezafectarea de pereti din apartament,daca modificarile detin acordul din partea asociatiei de proprietari si a autoritatii locale
in timpul discutiei/petrecerii care o vor mai avea vecinii , mai faceti un apel la 112 , in ideea sai prinda in flagrant pe petrecareti .
chiriasii mai pot fi amendati pe motivul ca nu au flotant la adresa respectiva , sau daca au scapa ....
de evacuat nu poate s-o faca decat proprietarul.
minione a scris:

in timpul discutiei/petrecerii care o vor mai avea vecinii , mai faceti un apel la 112 ,

Situatia in discutie nu face parte din cazurile in care se impune si legea prevede apelarea serviciului national de urgenta
Apeland serviciul national de urgenta cu astfel de solicitare riscati sa suportati consecintele aplicarii de sanctiuni pecuniare substantiale

pot apela la 112 , deoarece in apartamentul de deasupra mea , este un scandal , posibil o persoana are probleme .

are efect , deoarece personal am solicitat 112 , tot din cauza vecinilor scandalagii si petrecareti .
urmari...au luat amenzi si ei(pentru deranjarea ordiinii si linistei publice) si proprietarul ca nu declarase chiriasii la sectie ca stau o perioada la dansul fara contract .
Faceti o sesizare la Inspectoratul in constructii si la serviciul de urbanism din cadrul politiei locale.
Reclamati faptul ca vecinul de deasupra dumneavoastra si-a daramat peretii si din aceasta cauza in apartamentul dumneavoastra s-a degradat tencuiala, au aparut fisuri...
Solicitati sa verifice daca lucarea facuta de vecin a respectat normele in vigoare, daca a facut-o in baza unui prioiect, cu avize, aprobari...

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)
Regim hotelier fara acordul vecinilor vecinulderanjat vecinulderanjat Buna seara! Am nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Apartamentul de deasupra mea se inchiriaza in regim hotelier,lucru care imi cauzeaza diverse ... (vezi toată discuția)
Muzica tare de la vecinii de deasupra Ondu-Himus Ondu-Himus In urma cu vreo 5 ani aproape pe forum s-a discutat deja subiectul acesta insa unul din useri spunea ca atunci cand un fapt de deranjarea ordinii publice s-a ... (vezi toată discuția)