avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Muzica tare de la vecinii de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Muzica tare de la vecinii de deasupra

In urma cu vreo 5 ani aproape pe forum s-a discutat deja subiectul acesta insa unul din useri spunea ca atunci cand un fapt de deranjarea ordinii publice s-a intamplat, in speta ascultarea muzicii la volum mare, politia trebuie sa constate acest lucru si sa il consemneze fie intr-o amenda fie intr-un avertisment. Am o situatie in care vecinul de deasupra nu asculta neaparat la volum inalt muzica/filmul ci basul care iese din sistemul lui audio face rezonanta cu camera in care incerc sa dorm. Politia a venit de mai multe ori si m-a intrebat unde este muzica. Bineinteles ca par nebun cand le spun ca volumul pe inalte este greu sesizabil iar ceea ce ma deranjeaza este basul. Mentionez ca este vorba de un apartament de 4 camere iar muzica se asculta practic in cea mai idepartata camera de la usa de la intrare. De asemenea, vecinul nu intelege ca problema este a lui si considera ca este a mea, eu fiind cel care este stresat de catre muzica sa la orele 2-3 dimineata. E adevarat ca problema mea a devenit problema lui insa cum explici unor organe de politie de la 112 care nu vor neaparat sa intre in casa insa mai degraba vor sa se lamureasca de pe casa scarii? Ce credeti ca este de facut?
Cel mai recent răspuns: Ondu-Himus , utilizator 00:41, 12 Ianuarie 2015
Este o problema mult discutata,dar si controversata
politia trebuie sa constate acest lucru si sa il consemneze fie intr-o amenda fie intr-un avertisment

Constatarea pragului fonic,a decibelilor ,se poate realiza numai cu tehnica speciala,care nu intra in competenta politiei
Serviciul de urgenta 112 poate fi apelat strict pentru cazurile legal prevazute de urgenta-scazuri in care nu se subinscrie si zgomotele denuntate de locatari
Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 se apelează atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Avand in vedere reticenta vecinului dvs,pentru solutionare,analizati oportunitatea realizarii unei fonoizolatie a dormitorului dvs
Asa cum este in citatul dvs mentionat "ordinea publica" consider ca acolo se incadreaza evenimentul descris de mine. Nu inteleg de ce sa imi izolez eu fonic atata timp cat conform legii, programul de liniste este intre 22-08. Nu cer legii sa fie indoita si sa fie liniste de la 20. Cred ca cel mai corect este sa isi izoleze el fonic camera, cred ca studiourile de inregistrari de ex aflate in diverse locatii nu sunt izolate respectivele locatii ci doar studiourile in sine. In plus, organele abilitate de la 112 sunt obligate sa intervina atunci cand legea este incalcata.
Aveti perfecta dreptate,dar vecinul va intelege punctul de vedere ?
Serviciul de urgenta 112,nu intervine in cazul in care X face zgomot care deranjeaza pe Y,dar realitatea demonstreaza ca autoritatea a aplicat sanctiuni pecuniare impotriva acelora care au apelat initial pentru a sesiza o fapta care nu intra in atributia autoritatii
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
Da, sunt convins insa la fel de bine fapta se poate demonstra prin probe. Eu de ex am mesajele trimise vecinei rugand-o sa se ostemeasca sa de muzica mai incet, raspunsurile ei si plangerile depuse la asociatia de proprietari. De asemenea, eu personal am incercat pe cale amiabila de 100 de ori sa previn ca politia de la 112, politistul de proximitate sa nu mai fie implicati. Dar unde nu se poate, nu se poate. Insa intrebarea mea este: Unde se poate ajunge atunci cand totul mentionat mai sus a fost epuizat? Poti actiona in justitie? Nu am facut acest lucru pana acum insa atunci cand cale de intelegere nu exista, nu poti face decat ceea ce este legal firesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire din cauza muzicii Ovy77 Ovy77 Buna ziua, Ne-am mutat de curand intr-un imobil contruit nou, si de ceva timp unul dintre vecini ne agaseaza des venind la usa cand ascultam muzica. ... (vezi toată discuția)
Vecin asculta muzica intre orele 18-21 on64 on64 Buna ziua. Am o problema cu un vecin de bloc care asculta muzica, aceasta auzindu-se si la mine in camera, nu foarte tare, insa pe mine ma deranjeaza. Nu ... (vezi toată discuția)
Ascultare muzica Adryan10 Adryan10 Buna ziua am si eu o problema vecinii mei mi-au facut sesizare la 112 ca ascult muzica la mine in masina in curte ca ai deranjeaza muzica,ca nu-i muzica este ... (vezi toată discuția)