avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin asculta muzica intre orele 18-21
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin asculta muzica intre orele 18-21

Buna ziua.
Am o problema cu un vecin de bloc care asculta muzica, aceasta auzindu-se si la mine in camera, nu foarte tare, insa pe mine ma deranjeaza.

Nu stiu ce as putea face. Pe mine ma deranjeaza foarte tare, si nu stiu ce as putea face.
Cum s-ar putea proceda intr-un astfel de caz ?

Cel mai recent răspuns: on64 , utilizator 15:11, 21 Ianuarie 2016
Este delicata problema, intrucat nu sunt incalcate orele de liniste si spuneti ca nu este data nici muzica foarte tare. Este greu de spus daca se incadreaza la o sanctiune pecuniara.
Ati incercat sa vorbiti cu persoana (eventual sa ii faceti cadou de ziua ei, niste casti) sau sa va adresati unui mediator sau sa izolati peretele? Ar mai fi o varianta, o cerere de chemare in judecata intemeiata pe relatiile de vecinatate, insa nu este recomandabil sa ajungeti acolo.
nu am vorbit cu el, e din scara vecina, nu il cunosc, m-am gandit sa ma plang la administratorul scarii noastre, insa nu stiu daca ma poate ajuta cumva
Nu prea are cum sa va ajute administratorul scarii, poate doar sa il chemati cand se aude muzica si sa intocmeasca un proces verbal cu cele constatate, insa proba nu este temeinica, caci administratorul nu este organ de constatare si nici instrument de masurat decibeli. In plus, este problema dvs. directa, trebuie sa o abordati frontal oricat este de neplacut, pentru ca asta-i viata.
Buna seara,
In afara de a va izola fonic peretele cu polistiren extrudat de 2 cm, nu aveti multe de facut.
Eventual discutati si cu vecinul. Cred ca stiti bine unde sta si daca sunati la usa domniei sale nu cred ca s-ar supara daca discutati in limitele civilizate.
cat priveste administratorul, mai bine NU!
Locuitul in comun,reprezinta pentru multi dintre noi un calvar datorita "hobby-urilor" unora dintre vecini
Sunt unii vecini melomani,asculta muzica non stop,care ziua nu dearnjeaza dar seara....si mai ales daca concertele se repeta la nesfarsit devin un chin
In cazul dv daca vecinul respecta programul de liniste prevazut in regulamentul de ordine interioara al imobilului de locuit in comun,nu prea aveti ce sa faceti decat eventual sa realizati o protectie fonica a camerei unde dormiti
Daca vecinul asculta muzica la volum,care deranjeaza atat in programul cat si in afara programului de liniste ,puteti sesiza oficial politia responsabila domiciliului dv,care daca confirma sesizarea,poate aplica sanctiuni pecuniare in temeiul disp L nr 61/1991
De regula,astfel de probleme trebuiesc solutionate amiabil,cu intelegere si cu toleranta prin dialog direct,civilizat intre vecini

Alte discuții în legătură

Muzica tare de la vecinii de deasupra Ondu-Himus Ondu-Himus In urma cu vreo 5 ani aproape pe forum s-a discutat deja subiectul acesta insa unul din useri spunea ca atunci cand un fapt de deranjarea ordinii publice s-a ... (vezi toată discuția)
Vecin meloman start01 start01 Va salut, Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer ... (vezi toată discuția)
Hartuire din cauza muzicii Ovy77 Ovy77 Buna ziua, Ne-am mutat de curand intr-un imobil contruit nou, si de ceva timp unul dintre vecini ne agaseaza des venind la usa cand ascultam muzica. ... (vezi toată discuția)