avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar pentru indemnizatia de CCC respins
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar pentru indemnizatia de CCC respins

Buna ziua! Sunt profesor titular la un liceu din Galati. In 2011, am aplicat pentru o bursa (Teacher Training Program) oferita de Ministerul Educatiei din Japonia. Am primit bursa si am plecat in perioada octombrie, 2011 - martie, 2013, cu contract suspendat pentru studii, cu aprobarea angajatorului (conducerea scolii + inspectoratul scolar, care si-au pus semnatura pe decizie). Am revenit la catedra in aprilie, 2013, iar in noiembrie am nascut. Luna aceasta, mi-am depus dosarul pentru concediul de crestere a copilului. Desi nu am lucrat decat 8 luni, conform legislatiei in vigoare, perioada restanta pana la 12 luni este considerata perioada asimilata (`a beneficiat de concediu fara plata a participa la cursuri de formare profesionala la initiativa/cu acordul angajatorului). Mai mult, in Legea educatiei, conform art. 279, personalul didactic titular care din proprie iniţiativă solicită să se specializeze/să continue studiile are dreptul la concediu fără plată.
CU TOATE ACESTEA, DOSARUL MEU A FOST RESPINS. Intentionez sa actionez in instanta aceasta decizie, odata ce imi va fi inmanata oficial.
Nu inteleg de ce a fost luata aceasta decizie, atat timp cat am respectat toti pasii procedurali. Credeti ca voi avea castig de cauza? Sper sa se solutioneze favorabil aceasta problema, in care voi investi timp, energie si bani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anisoara_Taru , utilizator 14:09, 14 Martie 2014
1. - Era bine daca spuneati si baza legala a respingerii cererii de catre AJPIS ca sa ne dam seama daca respingerea este legala sau nu.
- In decizia de respingere scrie baza legala (motivul) a respingerii cererii.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca in cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) intra si lunile in care ati beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii.

3. - Dvs. spuneti ca ati avut suspendat contractul individual de munca (CIM) dar nu spuneti daca ati fost in concediu fara plata.
- Spuneti insa ca ati beneficiat de bursa de studii.
- Daca nu ati putut dovedi ca ati fost in concediu fara plata este posibil ca acesta sa fie motivul respingerii cererii de catre AJPIS.

4. Puteti face o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Va multumesc pentru raspuns.
In decizia de suspendare a CIM scrie : " ...se suspenda CIM, conform art. 54 din Codul Muncii" (Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor] Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.)
Pentru a face dovada plecarii la studii, am atasat cererii de atunci adeverinta data de Ambasada Japoniei. Deci, se intelege ca a fost concediu fara plata pentru studii.
De asemenea, in dosarul de CCC de acum, am atasat acea decizie de suspendare din 2011, acordul dat de angajator ptr plecarea la studii, precum si diploma obtinuta in urma acestei perfectionari.
Oricum, voi reveni cu un mesaj cand voi primi oficial baza legala a respingerii.
Buna ziua!
Revin cu un mesaj in care voi scrie, motivul respingerii dosarului de CCC, conform deciziei primite:

Respingerea acordarii drepturilor are la baza urmatoarele motive, dupa caz:
a) solicitantul nu indeplineste cumulativ conditiile prevazute de art. 12 din OUG nr. 111/2010;
solicitantul nu a realizat, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, sau, dupa caz, nu se incadreaza in prevederile art. 2 alin (5) si (6) din OUG nr. 111/2010
c) alte motive

In continuare, sunt dispusa sa merg in instanta, insa ce credeti? Baza legala a respingerii este sustenabila?
Va multumesc pentru rabdare si pentru raspuns.
Inainte de a apela la instanta de judecata incercati o sesizare si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

O completare: aveti grija la termenul de contestare in instanta a deciziei emise de catre directorul AJPIS.

Alte discuții în legătură

Refuz dosar de indemnizatie Gabriela_F Gabriela_F Buna ziua, Este legal sa mi se refuze dosarul de indemnizatie (depus pe numele meu, avand mai mult de 12 luni lucrate anterior nasterii si toate documentele ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)