avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz dosar de indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz dosar de indemnizatie

Buna ziua,
Este legal sa mi se refuze dosarul de indemnizatie (depus pe numele meu, avand mai mult de 12 luni lucrate anterior nasterii si toate documentele fiind bune) pe motiv ca domiciliul sotului este in alt judet?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:43, 21 Iulie 2014
nu cred ca e corect,la mine nu a fost nici o problema cu asta
Multumesc. Ce pot face?
1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu prevede asa ceva.
- In decizia de respingere a indemnizatiei pentru CCC trebuie sa scrie si baza legala a motivului respingerii cererii.

2. - In OUG 111/2010 exista urmatoarea prevedere:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

- Ma gandesc ca acesta ar fi motivul dar numai pentru atunci cand va solicita si tatal sa intre in CCC o luna de zile, nu acum cand mama solicta CCC si ea va sta cu copilul.
- Poate in acea luna vine tatal sa stea cu copilul la aceeasi adresa cu mama sau ia copilul la adresa lui.

3. Uitati-va in decizia AJPIS si spuneti-ne si noua baza legala (lege, articol etc.) a respingerii la plata a indemnziatiei pentru CCC.

4. Daca va referiti la faptul ca functionarul de la Primarie refuza sa va inregistreze dosarul spuneti-i, la fel, sa va spuna baza legala a refuzului lui.

5. Puteti face o sesizare si al ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro.
Va multumesc pentru raspunsul dat.

Decizia AJPIS nu prevede nici o lege si nici nu imi cere documente suplimentare

"Prin prezenta va comunicam faptul ca cererea dvs inregistrata la AJPIS Salaj prin care solicitati indemnizatie pentru cresterea copilului pana la un an nu s-a solutionat deoarece …(numele sotului) nu figureaza cu domiciliul de resedinta in jud Salaj"

Acesta este toata decizia.

Pentru a lamuri putin lucrurile. Eu si sotul meu avem domiciul in Cluj, avem doar flotant. Pe baza flotantului nu se poate depune dosarul de CCC in Cluj. Asadar mi-am depus dosarul in Salaj, unde am eu domiciliul stabil (sotul avand in Satu-Mare).

La depunerea dosarului mi s-au cerut si actele sotului, fara acestea nu au vrut sa imi primeasca dosarul. Degeaba le-am explicat ca nu exista nici o prevedere legala care sa ne oblige la acest lucru si nici nu planuim ca sotul sa ramana luna respectiva in CCC. Pana la urma, ca sa nu mai am batai de cap, am facut si depus si actele respective pentru a mi se aproba dosarul.

Voi face sesizarea la ANPIS
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
...

2. Daca aveti amandoi resedinta (flotant) in Cluj atunci puteati sa depuneti si acolo actele.

3. - Motivarea din decizie este incompleta deoarece nu precizeaza si baza legala.
- Faceti o sesizare si al ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
- In sesizare aratati si raspunsul primit de la AJPIS.

Alte discuții în legătură

Dosar pentru indemnizatia de ccc respins Anisoara_Taru Anisoara_Taru Buna ziua! Sunt profesor titular la un liceu din Galati. In 2011, am aplicat pentru o bursa (Teacher Training Program) oferita de Ministerul Educatiei din ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil respins florentinamar florentinamar Buna seara! Este legal sa se respinga dosarul pt indemnizatie crestere copil , depus de mama,pe motivul ca dosarul de alocatie este despus in alt judet si ca ... (vezi toată discuția)
Oug 111/2010 antohiadriana antohiadriana Potrivit OUG mai sus amintita,eu fac parte din categoria persoanelor cu venit din activitati independente supuse impozitului,venit realizat in ultimile 12 luni ... (vezi toată discuția)