avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... oug 111/2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

oug 111/2010

Potrivit OUG mai sus amintita,eu fac parte din categoria persoanelor cu venit din activitati independente supuse impozitului,venit realizat in ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului(pe baza unui contract de mandat). Legea nu stipuleaza ca primirea indemnizatiei este conditionata de contributia la pensii si sanatate;gresesc?!
Cei de la asistenta sociala imi resping dosarul pe motiv ca nu ma incadrez;cerand stagiu de cotizare.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns;v-ati mai lovit de un caz asemanator?
As vrea sa depun contestatie la decizia AJPIS. Am sanse de izbanda?
Cel mai recent răspuns: antohiadriana , utilizator 12:49, 20 August 2012
1. OUG 111/2010 nu conditionea plata indemnizatiei pentru CCC de plata contributiilor si a impozitului pe venit ci numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile (in care intra si veniturile din activitati independente).

2. Daca AJPIS v-a respins dosarul pe acest motiv trebuia sa spuna si articolul care sta la baza deciziei sale.

3. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Este posibilă acoperirea unor perioade lipsă din perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului prin plata retroactivă a unor contracte de asigurare socială cu Casa Naţională de Pensii Publice sau a unor contracte de asigurare de sănătate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate?

Solutie:
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

4. Mergeti cu acest text la AJPIS si daca nu se rezolva faceti o sesizare la ANPIS pe:

Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro
Adresă site : www.prestatiisociale.ro
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos pentru sfat. Se pare ca cei de la Asistenta Sociala-Buzau nu cunosc legea.
Daca nu erati dvs nici nu introduceam dosarul. Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie nou-nascut ytsejam ytsejam Buna ziua, Sotia are i.i. (intrepr. individ.) care desfasoara activitate neintrerupta de aprox. 5 ani si avem un copil nascut in 3 ianuarie 2016. Sotia nu a ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului dimamonicaelena dimamonicaelena Buna ziua! Sunt angajata de 7 luni la o firma , insa vreau sa demisionez. Unde si cum pot plati personal taxele pentru continuitatea contractului de munca, in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am doar 9 luni lucrate, îmi pot plăti singura ... 1234mira 1234mira Bună ziua, dacă am doar 9 luni lucrate, îmi pot plăti singura celelalte 3 luni pentru a putea beneficia de concediu creștere copil? Sau dacă înainte de ... (vezi toată discuția)