avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua! Sunt angajata de 7 luni la o firma , insa vreau sa demisionez. Unde si cum pot plati personal taxele pentru continuitatea contractului de munca, in cazul in care as ramane insarcinata sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
dimamonicaelena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:36, 24 Septembrie 2012
Nu aveti unde sa platiti taxe sau contributii.
Obtinerea indemnizatiei este conditionata de realizarea de venituri profesionale supuse impozitarii.
1. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Este posibilă acoperirea unor perioade lipsă din perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului prin plata retroactivă a unor contracte de asigurare socială cu Casa Naţională de Pensii Publice sau a unor contracte de asigurare de sănătate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate?

Solutie:
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.


2. - Deci chiar daca ati plati aceste contributii ele nu v-ar ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Pentru asta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - angajatorul nu virat contributiile birta birta daca angajatorul nu si-a achitat contributiile catre bugetul de stat si a fondurile speciale salariata poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil natalia20 natalia20 Buna seara In curand imi voi da demisia de la locul actual de munca. Cum pot sa procedez sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil ( avem in plan un ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, daca voi efectua plata vechimii din urma? livemaster livemaster Ma numesc Georgiana, sunt insarcinata in 15 saptamani. As vrea sa stiu daca pot plati vechimea la casa de pensii pentru a avea continuitate, astfel incat as ... (vezi toată discuția)