avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - angajatorul nu virat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - angajatorul nu virat contributiile

daca angajatorul nu si-a achitat contributiile catre bugetul de stat si a fondurile speciale salariata poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 14 Iunie 2013
1. Plata contributiilor si a impozitului pe salariu nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Este posibilă acoperirea unor perioade lipsă din perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului prin plata retroactivă a unor contracte de asigurare socială cu Casa Naţională de Pensii Publice sau a unor contracte de asigurare de sănătate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate?

Solutie:
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaitaa mihaitaa buna ziua as dori sa aflu ce pot face ptr a beneficia de indemnizatie crestere copil. Am avut contract cu 2 ore mi-sa desfacut acum 2 zile si este pozibil sa ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului dimamonicaelena dimamonicaelena Buna ziua! Sunt angajata de 7 luni la o firma , insa vreau sa demisionez. Unde si cum pot plati personal taxele pentru continuitatea contractului de munca, in ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, daca voi efectua plata vechimii din urma? livemaster livemaster Ma numesc Georgiana, sunt insarcinata in 15 saptamani. As vrea sa stiu daca pot plati vechimea la casa de pensii pentru a avea continuitate, astfel incat as ... (vezi toată discuția)