buna ziua as dori sa aflu ce pot face ptr a beneficia de indemnizatie crestere copil. Am avut contract cu 2 ore mi-sa desfacut acum 2 zile si este pozibil sa fiu sau sa raman insarcinata in scurt timp, de munca nu cred ca o sa gasesc repede ptr a avea continuitate cu contractul vechi ,Pot plati la anaf undeva din mana eu acei bani pe care iar plati un angajator . Am inteles ca se poate la anaf daca platesti impozit pe activitati independente ce activitate as putea sa declar sa pot da acel impozit ptr a beneficia de prenatal Nu stiu daca am fost explicita va multumesc
Situatie:
Este posibilă acoperirea unor perioade lipsă din perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului prin plata retroactivă a unor contracte de asigurare socială cu Casa Naţională de Pensii Publice sau a unor contracte de asigurare de sănătate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate?
Solutie: Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
2. Asadar, plata contributiilor la stat nu este o conditiie pentru a se beneficia de indemnizatia pentru CCC.