Buna,
In urma cu 8 ani o cunostinta mi-a propus sa ma angajeze.Pe vremea aceea eram studenta,aveam 19 ani si nu mai lucrasem inainte.Urma sa am un program felxibil si sa indeplinesc tot felul de sarcini si comisioane pentru firma respectiva.Patroana mi-a facut contract de munca,m-a dus la institutiile abilitate ca sa-mi faca si carte de munca etc.In ceea ce priveste actele de angajare am avut incredere deplina in dansa.La scurt timp insa mi-a spus ca firma e aproape in faliment si ca singura solutie e sa o ajut cu bani.Cum nu aveam destui,m-a rugat sa iau credite de la banci si sa-i imprumut,ea urmand sa-i restituie in termen de o luna.Mi-a facut actele necesare iar eu am luat creditele.I-am dat toti banii in schimbul promisiunii ferme ca astfel imi voi pastra locul de munca si ca eu nu trebuie sa platesc nimic,ea urmand sa achite ratele.Problema e ca nu a achitat.Iar firma a dat faliment.Mai mult,am descoperit ca facea contracte de munca pe banda rulanta de ani de zile,si cerea acelasi serviciu si altor oameni.Mai tarziu a convins sa faca acelasi lucru si pe alte studente din anturajul meu.Mi-am dat seama ca nu o sa-mi mai vad banii si ca ce face dansa e ilegal.Am contactat politia economica si am povestit tot unui ofiter care mi-a recomandat sa nu dau nicio declaratie scrisa,fiindca sunt politisti corupti in acelasi birou si risca ca "patroana" sa afle si sa se razbune:O Tin sa precizez ca avea prieteni foarte dubiosi cu cazier serios. Timp de un an am dat politistului toate actele pe care mi le-a cerut si pe care am reusit sa le obtin pe ascuns,sperand ca se va face lumina in acest caz.Dar nimic.Am plecat din tara de atunci,iar acum primesc o citatie de la procuratura in care sunt acuzata de fals,uz de fals,inselaciune in grup organizat.Avand in vedere ce risc,sunt disperata.Ce ar trebui sa fac?
sa angajati un avocat si sa incepeti sa va faceti apararea.de la a fi urmarit pentru o fapta pana la condamnare e cale lunga.evident cel mai util ar fi sa va angajati un avocat specializat pe drept penal ca un avocat care se ocupa de succesiuni sau litigii de munca nu pare are cum sa faca o aparare buna in penal
Este regretabil ceea ce vi s-a intamplat, insa pt ca un avocat sa va poata ajuta trebuie si dvs sa ajutati avocatul cu probe in apararea dvs.
Desi sarcina dovedirii vinovatiei apartine procurorului dvs trebuie sa puteti demonstra ca ati fost constransa prin santaj de patroana sa va imprumutati la banca ( martori, inscrisuri cum ar fi dovada faptului ca firma era in faliment - nr dosar pe rolul instantei de judecata , precum si faptul cum ati putea dovedi intelegerea dvs cu patroana vis a vis de imprejurarea ca dvs v-ati imprumutat la banca pt a va pastra locul de munca- fapta fiind santajul patroanei )
Daca ma sunt si alte studente in situatia dvs ar fi bine sa le nominalizati ca martori in apararea dvs. asa incat sa incropiti cat de cat o aparare si trebuie mers la parchet impreuna cu un avocat care sa va apere, nu cu unul din oficiu ! Succes.
Daca veti fi gasita vinovata riscati inchisoarea.
E bine sa mergeti la proces si sa va sfatuiti serios cu avocatul.
E foarte posibil ca judecatorul sa nu creada povestea tot asa cum nu o crede nici procurorul si
judecatorii cam ajuta procurorii de fel...ceea ce inseamna ca veti iesi rau in caz de proces...
Pe de alta parte, infractiunile oricum au fost savarsite...si motivul ajuta la individualizarea pedepsei...
Probabil ca respectivul politist era complice cu doamna. Sper pentru dumneavoastra ca ati pastrat copii dupa toate documentele si inregistrari cu politistul altfel poate iesi cam prost.
Nu e prea plauzibil ca un procuror sau judecator sa va creada. Practic faceati imprumutul ca sa va plateasca un salariu timp de 25-30 de ani ? Chiar la 19 de ani fiind nu e de crezut ca nu puteati sa banuiti ca nu este ceva in regula. Se poate considera complicitate la savarsirea infractiunii.
Singura dvs sansa e sa puteti dovedi ca ati avut o tentativa de sesizare a organelor de urmarire penala ( sectia de judiciar a politieiau politia economica ). Chiar daca nu ati depus inscris ar trebui sa aveti un nr de inregistrare la intrare, sa identificati ofiterul cu care ati discutat. Chiar e cam vopsita cu ata alba chestiunea. Mie mi se pare complicitate toata ziua!
Inselaciune
waselea
buna ziua,
avem un dosar penal in care va relatam urmatoarele:
in 2006 am contractat un credit la o banca in valoare de 15.000lei pe persoana ... (vezi toată discuția)