avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poces verbal intocmit de ANAF
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poces verbal intocmit de ANAF

buna seara,
Am fost amendat de catre noii inspectori ANAF ,in baza art. 41, alin 2, lit c din legea 82/ 1991 rep., si sanctionata cu 1500 lei cf. art.42 alin 1 din L82/1991 rep.
pe motiv ca nu am completat la zi registrul de casa.

In P-V nu a prevazut limita minima si maxima a amenzii, asa cum prevede art.3 din OG.2/2001
ART. 3
(1) ......... în cazul sanctiunii cu amenda se vor stabili limita minima și maxima a acesteia sau, dupa caz, cote procentuale din anumite valori; se pot stabili și tarife de determinare a despagubirilor pentru pagubele pricinuite prin savârsirea contravențiilor.

Mentionez faptul ca sanctiunea de la art. 42 alin 1 din L 82/1991rep. spune ca amenda pentru art. 41 alin 2 lit. c, este cuprinsa intre 300 si 4000lei.

Este un motiv intemeiet sa contest acest P-V in instanta ?

multumesc

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala ContSters132975 ContSters132975 am primit amenda de la Autoritatea Nationala de Autostrayi si Drumuri Nationale din Romania SA, si nu gasesc in ordonanta 43 din 1997 art. 61 alin 1 lit p, ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal ghinetgeorge ghinetgeorge In procesul verbal este trecut gresit articolul pentru care se aplica contraventia in sensul in care in loc de[[u]b] art 41. punctul 2 litera b [/b][/u]agentul ... (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Am avut azi un control de la garda ,nu au gasit nimic decit niste facturi din mai care au fost inregistrate cu rectificare in septembrie. Ca sa fiu ... (vezi toată discuția)