In urma unui lung si obositor proces am primit urmatoarea sentinta ca urmare a unui accident auto : pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b şi c Cod penal pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, calculat în conformitate cu art. 82 Cod penal. În baza art. 71 al. 5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării pedepsei principale. În baza art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 Cod penal.
As vrea sa aflu daca e cu putinta cand as putea sa-mi recuperez permisul de conducere si care ar fi demersurile.
Pe perioada suspendarii conditionate a executarii pedepsei, aveti suspendate si pedepsele accesorii , respectiv pedeapsa accesorie prevazuta la art. 64, lit c. C. penal , conform careia nu aveti dreptul sa mai exercitati o profesie , activitate de natura aceleia de care v-ati folosit pt savarsirea infractiunii. Deci, aceste pedepse accesorii se suspenda pe durata executarii pedepsei principale, urmand a fi executate dupa executarea pedepsei inchisorii-dupa expirarea suspendari i conditionata in cazu l dvs.
Revin cu o intrebare referitoare la postul meu anterior. In urma pedepsei pe care am primit-o as putea totusi sa obtin categoria A de conducere sau as putea sa conduc un scuter si daca da care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a castiga dreptul la un pic mai multa "mobilitate".
Daca scuterul are pana in 50 cmc nu va trebuie permis de conducere.
Daca are intre 50-125 cmc aveti nevoie de permis categoria A1
Peste 125 cmc permis categoria A.B-)
@ andrei zamfir In termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti , prin sustinerea examenului , se poate redobandi permisul anulat.