avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare irevocabila

Buna seara!In cat timp ar trebui sa primesc drepturile salariale restante in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile?Am castigat procesul cu scoala privind reincadrarea pe functia de Profesor in vatamant primar si plata drepturilor salariale incepand cu decembrie 2012.Pot obliga scoala sa mi-i dea intr-o singura transa?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 13 Martie 2014
Cand s-a pronuntat hotararea judecatoresca?
Hotararea este din data de 07.03.2014
In acest sens, OUG 103/2014 prevede:
Art. 21
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din institutiile si autoritatile publice, devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2014, se va realiza astfel:

a) in primul an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 5% din valoarea titlului executoriu;
b) in al doilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 10% din valoarea titlului executoriu;
c) in al treilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
d) in al patrulea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
e) in al cincilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.
(2) In cursul termenului prevazut la alin. (1), orice procedura de executare silita se suspenda de drept.
(3) Sumele prevazute la alin. (1), platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
(4) Prin ordin al ordonatorilor principali de credite va fi stabilita procedura de efectuare a platii titlurilor executorii, cu respectarea termenelor prevazute la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva prin neapelare ilianarusu ilianarusu Am hotarare definitiva prin neapelare pentru recuperarea unor drepturi salariale.Se mai aplica ord.71/2009 daca hotararea definitiva este din 2014? Pana cand ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Hotarari judecatoresti Nelo Nelo Buna ziua. Lucrez la o scoala care , in urma unei hotarari judecatoresri devenita definitiva si irevocabila la 7 ianuarie 2014, trebuie sa plateasca o suma de ... (vezi toată discuția)