avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Formular 600
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Formular 600

Buna ziua,

Pentru un PFA care inregistreaza venituri din anul 2012, pentru care s-au platit mereu la timp impozitele si sanatatea se aplica ceea ce este scris in articolul de mai jos? Mentionez ca persoana ce detine PFA este si salariata la stat.

www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:50, 16 Martie 2014
Pai in acel articol sunt descrise situatiile in care un pfa trebuie sa fi depus si sa plateasca contributia la pensie.
In general, pentru ca aveti in alta parte un contract de munca valabil, chiar si la stat, in aceeasi perioada in care aveti pfa , atunci pe pfa nu platiti contributie la pensie ci doar impozitul pe venit si contributie la sanatate.
Si trebuie declarat undeva faptul ca persoana a fost/este salariata? Sau aceste informatii sunt deja in baza lor de date?
Nu trebuie sa declarati dumneavoastra caci au ei acolo evidenta.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Consider ca e bine sa duceti o adeverinta de salariat de la locul de munca sau o copie de pe C.I.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii la sanatate Keffr3n Keffr3n Buna ziua, eu sunt angajat cu carte de munca, angajatorul vireaza contributia la pensii, si, ca hobby, mai desfasor, ocazional, o activitate pe PFA. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plati obligatorii la sanatate? maribella maribella As vrea sa stiu daca, in calitate de traducator autorizat, trebuie sa platesc si la casa de sanatate, pe langa impozitul platit la Finante. (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ca PFA ce taxe si impozite trebuie sa platesc obligatoriu? Va multumesc pentru raspuns. Marina (vezi toată discuția)