avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retinerea condamnatului la Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retinerea condamnatului la Apel

Buna ziua
Am fost condamnat intr-un dosar penal, pentru inselaciune, la 7 ani inchisoare si 5 ani de pedeapsa complementara in luna OCTOMBRIE 2013, dupa vechiul Cod Penal. înşelăciune prevăz. de art. 215 al. 1,2,3,5 C.pena
Am facut Apel si am termen in Maritie 2014. Dupa Noul Cod Penal pedeapsa sa micsorat de la 2 la 5 si pentru consecinte deosebit de grave este de la 3 la 7 ani.

Ce sanse credeti ca am la o suspendare sau dupa Noul Cod Penal la ce pedeapsa cu inchisoare sa ma astept?

Daca se judeca Apelul ma poate retine direct chiar daca ramane in pronuntare?

Mai pot cere o amanare pentru angajarea unui aparator ales, se va aproba? Tinand cont ca am mai cerut asta odata in 2009 cand a ajuns dosarul la judecatorie!

Tinand cont ca judecatorii nu au anuntat partile vatamate despre pedeapsa care am primit-o in prima instanta, se poate numi viciu de procedura si rejudecarea dosarului sau doar un nou termen pentru citarea partilor vatamate.
Spun asta ca poate partile vatamate nu sunt de acord cu pedeapsa pe care am primit-o si vor sa faca recurs!

Va multumesc anticipat
George

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:39, 16 Martie 2014
Ar fi bine sa amanati pentru a va angaja aparator.
Poate ajungeti la o pedeapsa sub 5 ani...si aveti sanse generic vorbind...
Va aresteaza in aceeasi zi si nu pe loc din cate stiu eu.
Se acorda termen pentru angajare avocat fara probleme.
Pe NCP, înşelăciunea cu consecinţe deosebit de grave nu mai constituie formă agravată a infracţiunii, nu stiu cine v-a informat asa.Nu va retine dupa proces in caz de condamnare cu executare,dar trebuie sa va predati in cursul zilei.
ART. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Pe legea noua se acorda termen.
In trecut numaram pe zi cel putin 2 respingeri de astfel de cereri la nivel de curte de apel daca nu aveau avocat angajat la prima instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)
Complicitate picika picika buna cu ce se pedepseste complicitatea in inselaciune? multumesc (vezi toată discuția)
Art 215 alin 1.2.3.5. in noul cod aleale88 aleale88 buna ziua stiti cumva la art 215 al 1,2,3,5, care sunt pedepsele in noul cod penal de la 01 feb ?dar evaziunea ? (vezi toată discuția)