avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Certificat scutire TVA in vama
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Certificat scutire TVA in vama

buna ziua,

conform OMFP500/2007 se poate obrine un cetificat de scutire plata TVA in vama daca valoarea importurilor este de cel putin 100 milioane lei.
Imi puteti spune: 1) ce anume intra in aceasta valoare a importurilor? Aceasta valoare reprezinta valoarea statistica declarata pe declaratiile de import?
2) acest certificat este valabil o anumita perioada dupa care se reface calculul valorii importurilor anului anterior sau trebuie sa refacem calcului lunar pentru a vedea daca ni se va revoca sau nu certificatul?

multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Amanare tva Roberto1982 Roberto1982 Buna ziua Doresc sa stiu daca se poate obtine un certificat de amanare TVA in vama Import materie prima din afara UE si sunt obligat sa platesc tva in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare dvi import temporar din 2006 definitivat - valoare statistica '' umflata'' rodicel rodicel Buna ziua, Ma poate ajuta cineva, va rog, cum se inregistreaza un dvi, in cazul in care: - cursul de schimb trecut pe dvi (rubrica 23) nu are nici o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila import scorus69 scorus69 buna seara va rog mult sa ma ajutati cu o monografie la urm.situatie am import FOB non UE pe pe DVI am -total factura import -12924.88 usd usd=3.2251 -val ... (vezi toată discuția)