avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru modificata si votata marti 11 03 2014
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru modificata si votata marti 11 03 2014

va rog sami ziceti ce modificari sunt la taxa de timbru se poate iar inscrie cu partaj?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 00:40, 14 Martie 2014
NU ! NU SE MAI POATE !
Autovehiculele do­bândite prin partaj erau exceptate de la plata timbrului de mediu, excepţie ce a fost fi eliminată de Guvern, prin ordonanţă, OG Nr. 16 / 2013.
Se crease un mecanism de eludare a plăţii timbrului, prin achiziţiona­rea unui autovehicul second-hand din spaţiul comunitar în copro­prietate, iar anterior înmatricu­lă­rii acestuia, coproprietarii făceau par­tajul pe cale notarială, prin bună învoială.
Prin neplata timbrului de mediu de coproprietarul do­bânditor, s-a creat o discrimi­nare între beneficiarii excepţiei şi cei ce sînt obligaţi la plata tim­brului prin achiziţionarea auto­ve­hicului second-hand tot din spa­ţiul comunitar.
De aseme­nea, apărea şi un prejudiciu adus bugetului general consolidat. Acelaşi mecanism se folosea şi în cazul autovehiculelor noi, achiziţionate în regim de coproprietate, prin partajarea lor pe cale notarială, anterior înma­triculării.
Vedeţi la mine detalii despre TAXA TIMBRULUI DE MEDIU şi calculaţivă singuri câ­t trebuie sa plătiţi. Asta este !

ATENTIE !
Pentru a putea plăti timbrul de mediu 2013 (înlocuitorul taxei auto 2012), un cetăţean trebuie să obţină de la ANAF o decizie de plată a timbrului de mediu, care poate fi obţinută doar cu cartea de indentitate şi actele complete ale vehiculului. În cazul în care vehiculul nu are o carte de identitate, posesorul său trebuie să obţină una de la RAR.

Calculator timbru de mediu : [ link extern ]
{Pentru calcul taxă timbru mediu se intra la adresa de mai sus !
Trebuie sa completezi :
1) Capacitatea cilindrica [... cmc];
2) Norma de poluare [ (Non)Euro ... ];
3) Vechimea autovehiculului [... ...];
4) Tipul combustibilului [... ...];
5) Apesi pe butonul "Calculeaza taxa" pentru aflarea sumei.
[s-a afisat suma de ... ... € (.. ... lei*)1€ = 4,... ...lei]}

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2008 bogdan1485 bogdan1485 Buna seara. Am platit taxa auto pentru un autoturism achizitionat din Germania in data de 12.02,2008. Se mai poate recupera aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxa auto 2012 Mario70 Mario70 Pentru a-mi putea recupera taxa auto platita pe data de 20 ianuarie 2012,am recurs la a da in judecata statul.Eu am platit in perioada respectiva taxa auto cu ... (vezi toată discuția)