avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis pt alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis pt alcool

Buna ziua,
In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange etc..etc...nu mi s-au comunicat nici pana astazi rezultatele ....am reusit sa aflu care sunt totusi rezultatele analizelor ..prima proba a fost de 0,8 si cea de a doua 0,65 ...in aceasta situatie nu se poate discuta de dosar penal...Va rog sa-mi spuneti ce demers as putea face sa pot sa-mi recuperez permisul...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:35, 16 Martie 2014
Se recupereaza dupa 3 luni de suspendare,incercati sa nu mai consumati alcool la volan va puneti vata in primejdie cat si a celolrlati participanti la trafic.
Permisul nu il veti recupera decat dupa ce veti primi ordonanta procurorului de NUP. Dupa care veti efectua perioada de suspendare de 90 de zile fara posibilitatea de a beneficia de reducere la 30 de zile.

oug195
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Sa nu va bucurati prea decreme ca ati scapat de dosar penal. In primul rand, la test ati avut o concentratie de 0,48 in aerul expirat. Imbibatia alcoolica in sange este, in general, dubla, putand fi si putin mai mare. Oricum in momentul opririi de catre politie aveati o alcoolemie mai mare de 0,8. In aldoilea rand, curba alcoolemiei este descedenta. Din momentul in care ati fost oprit de politie pana in cel in care vi s-a recoltat prima proba de sange a trecut ceva timp, iar alcoolemia scade. Daca la prima proba recoltata a rezultat o alcoolemie de 0,8 in mod sigur in momentul in care ati fost oprit de politie alcoolemia (in sange) a fost mai mare.
Va puteti astepta la un dosar penal.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere ionela_victoria ionela_victoria Buna ziua. S-a inceput urmarirea penala in data de 1.08.2013 deoarece am fost oprita de catre politie la un control si aveam alcoolemia de 0.45. Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto barbudan barbudan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia in care ma gasesc. In anul 2010 pentru \\"neacordare prioritate\\" pietoni, mi s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)