avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Arhitect sef Primarie....poate ma juta si pe mine ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Arhitect sef Primarie....poate ma juta si pe mine cineva...

Buna ziua,
Am terminat Facultatea de Stiinte Juridice in 2000 (5 ani), m-am angajat la Primaria unui orasel infiintat in 2004 cu o populatie de 13500 pe postul ,inspector resurse umane iar in 2006 am trecut prin dispozitie pe postul de insp. urbanism unde sunt si astazi.Am facut cursuri de formare profesionala de 1 saptamana respectiv 6 luni in 2007 si 2008 dupa care in 2011 am urmat cursurile post universitare de urbanism si amenajarea teritoriului (1 AN) In prezent ocup Functia publica- inspector ,Grad professional- principal, Gradatie -4,Clasa – 41,Salariu-1098
In organigrama, statul de functii este functia de arhitect sef pe care as vrea sa o ocup dar nu stiu cum....
Prin promovare....
Pentru concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, dosarul va cuprinde următoarele documente, conform prevederilor art. 143 din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, modificată şi completată de H.G. nr. 1173/2008:
- formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la H.G. nr. 611/2008, modificată;
- copia actului de identitate,
- copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări;
- copie de pe diploma de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
- copia carnetului de muncă sau, după caz, sau adeverinţă care să ateste vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate- număr pagini;
- cazierul administrativ.
Dar....
Funcţia de arhitect-şef este ocupată, în condiţiile legii, de un funcţionar public, specialist atestat de Registrul Urbaniştilor din România, având formaţia profesională după cum urmează:
c) de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist ori de inginer urbanist şi inginer în domeniul construcţiilor absolvent de master sau studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, absolvent al cursurilor de formare profesională continuă de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi autorizării construcţiilor, organizate conform art. 36 alin. (10), la nivelul oraşelor;#-o
Cum as putea sa procedez???
Multumesc anticipat!
Trebuie sa aveti formarea de baza in arhitectura sau inginerie, apoi toate formarile in specialitate. Registrul Urbanistilor include numai specialisti in arhitectura si ingineri constructori.
Multumesc, elena138 dar as fi vrut sa ma leg de promovare.....
Funcţia publică de conducere de arhitect-şef al judeţului, al municipiului Bucureşti, al sectorului municipiului Bucureşti, al municipiului şi al oraşului, precum şi al comunei va fi ocupată de personal cu studii superioare de lungă durată, [b]de regulă[/b] din domeniile arhitecturii, urbanismului, construcţiilor şi instalaţiilor aferente construcţiilor.
Se mai acorda "sporul" de urbanism conform ORDONANŢEI nr. 2 din 12 ianuarie 2006 privind indemnizatii de conducere...????
multumesc!!
Indemnizatiile de conducere, pentru functiile de conducere cu minim 7 posturi de executie, se acorda. Daca arhitectul-sef primeste? Musai!

Alte discuții în legătură

Salarizare functionar public oxi oxi Buna ziua, Sunt functionar public la o primarie de comuna incadrata prin concurs in 2007 la compart. Urbanism si achizitii publice pe functie de executie, ... (vezi toată discuția)
Semnătura delegata act administrativ archibaldo archibaldo Este legala semnătura delegata \"cu bara\" de exemplu semnarea unui certificat de urbanism sau autorizație de construire pentru semnătura arhitectului-șef ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa fie arhitect-sef lili2015 lili2015 Buna ziua. Cu tot respectul as dori sa ma informati asupra unei neclaritati din legislatia din domeniul urbanismului si constructiilor referitoare la ... (vezi toată discuția)