Cu tot respectul as dori sa ma informati asupra unei neclaritati din legislatia din domeniul urbanismului si constructiilor referitoare la functionarii publici care pot ocupa functia de arhitect-sef.
Este vorba de prevederea urmatoare din lege:
"LEGE nr. 350 din 6 iulie 2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul
Art. 361
Funcţia de arhitect-şef este ocupată, în condiţiile legii, de un funcţionar public, specialist atestat de Registrul Urbaniştilor din România, având formaţia profesională după cum urmează:
a)de arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licenţă şi master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, la nivelul judeţelor, municipiilor reşedinţă de judeţ, municipiului Bucureşti şi sectoarelor municipiului Bucureşti;
b)de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect ori urbanist absolvent cu licenţă şi master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, la nivelul municipiilor;
c)de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist ori de inginer urbanist şi inginer în domeniul construcţiilor absolvent de master sau studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, absolvent al cursurilor de formare profesională continuă de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi autorizării construcţiilor, organizate conform art. 36 alin. (10), la nivelul oraşelor;
d)de arhitect diplomat, urbanist diplomat sau de conductor arhitect, inginer sau subinginer în domeniul construcţiilor, absolvent al cursurilor de formare profesională continuă de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi autorizării construcţiilor, organizate conform art. 36 alin. (10), la nivelul comunelor."
Este obligatorie, este valabila la aceasta data? Si daca nu este aplicata si respectata cine are obligatia de control si unde, la ce institutie, se poate depune o sesizare in acest sens? (Ma gandeam ca fapta contrara este lovita de nulitate sau este...ilegala)
Condiţiile de participare sunt:
– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul arhitectură sau urbanism cu studii de masterat sau postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului conform art. 36 indice 1 lit. a) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, cu modificările şi completările ulterioare – în condiţiile art. 31 alin. (1) din Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 284/2010;
– vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
sesizarea o depuneti la conducatorul unitatii, chiar si la ANFP cred ca vi se permite.
Buna ziua,
sunt si eu in situatia Dvs., angajata la o primarie de comuna, am studii de lunga durata inginer in domeniul c-tiilor, functionar public grad superior si am fost incadrata pe functie de executie, as dori sa stiu daca ati rezolvat ceva ptr. ca eu de cativa ani am sesizat peste tot si cu asta am ramas.
multumesc
cu respect
Sincer, in tara asta nu rezolvi nimic LEGAL. LEGEA exista si nu se aplica nicaieri (cu mici exceptii) DE CE? Pentru ca sunt numai "grupuri de interese" care fac ce vor ele, pentru ca, mai rau ca in clanurile de mafioti, ei fac legea. Cu cat esti mai prost in administratie, cu atat mai bine, ca sa te manevreze EI cum vor!. Daca esti capabil si stii meserie nu pot sa te puna sa semnezi "ilegalitatile" lor. Mai nou am fost acuzata de sefi ca am atras atentia pompierilor, la un control, ca la o constructie (A UNUI PROTEJAT)nu se respecta NORMATIVUL de siguranta la incendiu. "NU PUTEAI SA TACI? " Si asa apar fenomene gen "COLECTIV" ........ rezolvarea: TE SATURI DE SESIZAT PESTE TOT SI "MORI CU DREPTATEA IN BRATE"!
Rusine, in ce tara traim!!!!!!!!!!