avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de chiriasi

In anul 2008 am primit de la primaria sector 2 o locuinta cu chirie pentru tineri pana in 35 ani, cu drept de achizitie dupa 5 ani. Avand in vedere ca suntem toti din bloc, chiriasi, va rog sa-mi spuneti ce fel de asociatie putem constitui si in baza carei legi, astfel incat sa putem avea acces la contractele cu utilitatile publice si pentru a putea functiona ca orice bloc?
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 13:41, 27 Aprilie 2009
Art. 37 din Legea nr. 114/1996 legea locuientei arata in acest sens:
Chiriasii cladirilor cu mai multe locuinte se pot asocia, potrivit legii, in scopul reprezentarii intereselor lor in raporturile cu proprietarii, precum si cu alte persoane juridice sau persoane fizice.
In acelasi scop, in cazul neconstituirii asociatiei, chiriasii pot mandata un reprezentant.
Va constituiti in Asociatie de locatari. Din cate stiu eu pentru "neproprietari" mai e valabil
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
va constituiti in asociatie conf legii asociatiilor..
Aici este ca la concursul 'Cine stie raspunde", asa ca sugerez initiatorului acestui topic sa mearga mai intai la proprietarul de drept al imobilului, cred ca este Consiliul Local, sa intrebe acolo cum sta treaba. Este posibil ca imobilul sa nu fie organizat in as. de locatari si sa fie dat spre administrare unei firme "agreate" de CL. Daca tineti mortis sa va asociati in as. de locatari, urmariti sfatul d-lui avocat @top dan, completand informatia cu aceea ca persoanele din comitetul de initiativa (ales intr-o AG), sa se deplaseze la juristul primariei locale care se ocupa de indrumarea asociatiilor de locatari/proprietari.
Insa, daca ascultati sfatul d-lui @proprietaru, ve-ti reusi sa incropiti o asociatie de pescari amatori sau mai stiu eu ce doriti sa faceti... tot conform legii asociatiilor pentru ca altfel nu se poate!
Succes!
aveti dreptate dle grecu..si asociatia de pescari..tot dupa aceiasi lege se constituie...dar de unde sa stiti..

Alte discuții în legătură

Bloc anl: primaria ne obliga sa ne constituim in asociatie de locatari insider insider Obligativitatea este inscrisa in contractul de inchiriere (semnat in iulie 2010). Deoarece blocul cu 9 apartamente a fost definitivat in 2007 iar abia in iulie ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la un bloc de locuinte sociale in proprietatea primariei, in prezent de administrarea acestuia se ocupa asociatia de locatari constituita in 1997. In ... (vezi toată discuția)
Consiliul local proprietar de apartamente nicolaegabrielm nicolaegabrielm Bună ziua! Am o problemă: Consiliul Local X detine 150 apartamente pe care le-a inchiriat unor persoane.Asociatia de Propietari de care apartin apartamentele ... (vezi toată discuția)