avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consiliul local proprietar de apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consiliul local proprietar de apartamente

Bună ziua! Am o problemă: Consiliul Local X detine 150 apartamente pe care le-a inchiriat unor persoane.Asociatia de Propietari de care apartin apartamentele trimite o adresa CL prin care solicita o suma de 30 de lei/apartament pentru constituirea fondului de reparatii. Problema care se pune este daca CL plateste si apoi recupereaza suma de la chiriasi sau obliga chiriasii sa plateasca ei direct.Mai stiti si alte cazuri similare? Cum procedeaza CL? Multumesc anticipat pentru orice solutie sau sugestie.
GABI NM
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:13, 19 August 2009
Chiriasii raspund ca si proprietarii atunci cand exista un contract de inchiriere legal. Asociatia isi incaseaza si reintregeste fondul de reparatii de la chiriasi nu de la CL!
CL nu are nicio treaba in aceasta situatie, cei 30 lei asociatia ii ia de la chiriasi.
Aici va contrazic. Membrii asociatiei de proprietari sunt proprietarii nu chiriasii. Proprietarii sunt cei care suporta fondul de reparatie daca nu este specificat altfel in contractul de inchiriere. In orice caz asociatia va cere acesti bani proprietarului iar daca acesta are prevazut in contractul de inchiriere plata acestor fonduri de catre chirias ii va solicita acestuia sa faca plata.
De altfel inclusiv plata intretinerii este responsabilitatea proprietarului nu a chiriasului, chiar daca prin contractul de inchiriere s-a prevazut plata acesteia de catre chirias. Daca se intarzie cu plata asociatia de proprietari va actiona in instanta proprietarul nu chiriasul, acesta urmand a fi introdus in speta de catre proprietar in baza contractului de inchiriere. Si in plus se instituie privilegiu imobiliar pe proprietate. Daca chiriasul nu are nici un bun care sa poata fi executat silit?
In principiu aveti dreptate , dar in fapt.....
In fapt se va solicita acest fond chiriasilor. Daca acestia nu il platesc nu vor putea fi obligati - se va merge la consiliul local sa li se ceara acest fond, ei urmand ca in baza contractului de inchiriere care il au sa ii oblige pe chiriasi la plata sau, daca nu au asta in contract, sa ii achite CL.

Alte discuții în legătură

Cine plateste administratorul unei asociatii de locatari cu locuinte de stat issabellemaria issabellemaria Doresc sa aflu un raspuns pertinent si la subiect.X-(X-( Al cui angajat este administratorul,casierul sau presedintele unei Asociatii de locatari al ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii bloc savuvirgil savuvirgil Locuiesc intr-un bloc cu 100 de garsoniere din care 99 sunt proprietate iar eu sunt chirias la intr-o garsoniera care este proprietatea Primariei Capitalei. ... (vezi toată discuția)
Chirias la bloc , ce trebuie sa platesc. justlower justlower Buna seara, am inchiriat o garsoniera acum o luna in bucuresti.Am facut contract cu proprietarul dar nu legal. Toate bune si frumoase pana cand a venit ... (vezi toată discuția)