avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare canalizare pe domeniu public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare canalizare pe domeniu public

buna ziua,
ca presedinte de asociatie de proprietari ma inalnesc anual cu o situatie neplacuta.
canalizarea se infunda si ea este desfundat pe banii asociaiei desi ea se gaseste pe domeniu public.
trebuie sa precizez ca asociatia este compusa din 7 blocuri independente a caror constructie a fost facuta in 1950-60 cu tip de canalizare telescopic
Ca urmare a adreselor multiple la apa nova am primit raspuns ca aceasta canalizare este in responsabilitatea asociatiei intr-ucat aceasta deserveste asociatia.

Puteti va rog sa imi comunicati daca in baza legii 241/2006 republicata pot intreprinde demersuri pentru a obliga administratia publica ori apanova sa reabiliteze sistemul public de canalizare aflat pe domeniu public?
Pot cel putin sa oblig adminisratia publica sa desfunde canalizarea?

Cu respect,
Adrian BALU
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:14, 18 Martie 2014
Trosonul de instalatie scurgere generala din imobilul de locuit in comun pana la canal apartine asociatiei de proprietari
Prima gura de canal din exteriorul blocului in care ajunge direct conducta de colectare din bloc este a blocului. Desfundarea canalizarii se face pe banii asociatiei.
La cativa metri mai departe, in strada deobicei, exista o alta gura de canal care, aceea este a Apa Nova.

Atunci cand se infunda canalizarea va uitati in aceasta prima gura de canal de langa bloc si daca este "uscata" atunci este treaba asociatiei. Daca nu, atunci anuntati Apa Nova.
Succin situatia este urmatoarea


[Strada Strada Canal colect]
|
[C1]---B1 B2--[C2]
| |
|-------[C3]-------------------------|
|
B3

Intrebarea mea era: responsabilitatea cui este sa desfunde traseul C1-C3-C2 stiind ca ele se afla pe domeniu public (spatiu verde)?
pentru mine ar fi responsabilitate B1-C1 Asociatie, C1-C3 Apanova sau adm locala.
Pana acum faceam noi dar parca este un pic peste mana stiind ca avem cel putin C10 ca si guri de canalizare alocate celor 7 blocuri Bx
Inca imi este neclar.
Multumesc,
Adrian
C1, C2, C3 sunt ale blocurilor, chiar daca se afla pe domeniul public. Acum depinde care bloc in care canal se varsa direct, pe acela si-l desfunda pe banii proprii.
Acest direct va raspunde la intrebare.

Canalul din strada este a Apa Nova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canalizare infundata nikulae nikulae s-a infundat teava de canalizare de la peretele blocului pana la canalul din mijlocul strazii..trebuie sa platim pe cei de la apa nova daca ii chemam sa o ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde de caminele de canalizare?? iulian odob iulian odob Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cineva?? Am probleme cu societatea de distributie a apei . Am citeva canale de scurgere (apa uzata) care acea societate ... (vezi toată discuția)