Ordonanta de plata, cf. legii constituie titlu executoriu, nemaifiinda necesara investirea.
Dar, pentru a proceda la executarea silita trebuie ceruta icuviintarea executarii silite (vazand ultima dec. de neconstitutionalitate a CC ) ?
Cererea in anulare promovata impotriva ordonantei de plata (cf. oug 119/2007) nu suspenda executarea, dar cum poate executa creditorul atat timp cat aceasta ordonanta va constitui titlu executoriu doar dupa ce va ramane irevocabila (fie prin neintroducerea cererii in anulare, fie prin respingerea cererii in anulare) ?
Pentru a pasi in executare e neaparat nevoie ca hotararea sa fie irevocabila, adica, paratul sa nu fi introdus cerere in anulare.
Noile modificari pe marginea procedurii executarii silite impun ca hotararea irevocabila sa fie investita. depinde de instanta. Pentru a acoperi orice problema ar fi bine sa solicitati investirea
Trebuie sa inteleg ca nu se poate obtine nici legalizarea acestei ordonante pana nu devine irevocabila (prin judecarea cererii in anulare sau prin neintroducerea acestei cereri) ?
Oug 119/2007
ENGFULL
am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007
dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Og 5/2011
Lorennalivia
BUNA ZIUA,
O intrebare: mi s-a admis o cerere privind oug119/2007, cu mentiunea: CU DREPT DE CERERE IN ANULARE PT. DEBITOR IN 10 ZILE. Debitorul nu a formulat ... (vezi toată discuția)