avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... E-mail CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

E-mail CEDO

stie cineva mailul de la cedo ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:45, 18 Martie 2014
Coordonatele Curtii sunt :

dl. Grefier/The Registar
Curtea Europeana a Drepturilor Omului / European Court of Human Rights
Consiliul Europei / Council of Europe
F-67075 Strasbourg Cedex
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Stimat forumist,

Colegul meu v-a arătat mijlocul de comunicare oficial, agreat de CEDO în privința cererilor și a argumentațiilor pe baza acestor cereri.

Alt mijloc de comunicare ar fi faxul, dar numai cu titlu de redundanță și urgentare, deoarece numai comunicările prin poștă sunt socotite a fi comunicări valide, conform cerințelor CEDO. Comunicarea prin fax trebuie făcută și prin poștă. Trimiterea prin fax nu asigură întreruperea termenului de 6 luni.

Din câte cunosc, doar cererile privind măsurile interimare se pot transmite prin fax cu rol de învestire, dar măsurile interimare sunt o procedură excepțională, foarte rar întâlnită.


În cazul României, comunicarea cu Instanța din Strasbourg nu se realizează prin e-mail.

Cu stimă.
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
andreigrigoriu, moderator
Da, din cate cunosc si eu pe aceste aspecte este contraindicat sa nu uzati de cererea trimisa prin posta cu confirmare de primire.
Exista un cartonas rosu care il veti primi de la posta.
Incercati sa limitati in prima faza trimiterea unui dosar extrem de vomuminos intrucat daca este prea voluminos este posibil sa nu va ajute.
Incercati sa uzati in mod strict de ceea ce este cu adevarat util pentru sesizarea CEDO si pentru a reduce costurile in bani a sesizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo dansorin dansorin buna ziua,ca sa trimet o cerere la cedo trebuie sa platesc o taxa la posta ,asi dori si eu sa stiu cat costa taxa de la posta si adresa de la cedo.va multumesc (vezi toată discuția)
Adresa cedo sama sama buna, daca cineva are adresa de la CEDO, il rog din sflet sa imi dea si mie adresa. multumesc mult. (vezi toată discuția)
Buna ziua .sunt interesata doar sa stiu care est adresa de la strasbourg a drepturile omului. rodica_ingeras35 rodica_ingeras35 daca e cineva care stie cum sa apelez la curtea de la strasbourg .mi sa facut o nedreptate intrun proces.[quot] (vezi toată discuția)