avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regimul TVA triunghiular subcontractori romani pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regimul TVA triunghiular subcontractori romani pentru UE

Buna ziua
Am urmatoarea situatie
O PJ din Grecia are contract cu o PJ din Marea Britanie .
PJ din Grecia ma subcontracteaza pe mine, PJ din Romania pentru manopera . Eu la randul meu subcontractez o PJ din Romania care trimite muncitorii in Marea Britanie pentru lucrari de manopera .
PJ din Romania imi factureaza manopera , eu la randul meu facturez catre PJ din Grecia , care ulterior factureaza catre PJ din Marea Britanie

Care este regimul TVA ?
Cum factureaza PJ din Romania ( dpdv al TVA ) catre mine ( PJ din Romania ) tinand cont ca locul prestatie este in Marea Britanie ,activitatea este de montare panouri fotovoltaice , iar lucrarea nu depaseste 183 zile ( panourile sunt aduse direct din Grecia in Marea Britanie )

Luminita Gica
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 10:54, 18 Martie 2014
In primul rand nu este triunghiulara. Triung pot fii doar livrarile.
Atat facturile emise pe baza situaliilor de lucrari catre beneficiarul din grecia, cat si facturile emise de subcontractorii din Romania catre antreprenorul roman, sunt fara TVA, operatiunile fiind neimpozabile in RO , deoarece imobilul nu este in RO - cod fiscal, art 133 (4)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea de subcontractori/prestatori Mar260253 Mar260253 Firmei MC ii este atribuit un contract finantat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii ... (vezi toată discuția)
Tva inchiriere utilaje in ro elena15 elena15 buna ziua, o SC din Grecia inchiriaza pe teritoriul Ro, la o SC romaneasca utilaje si masini de mare tonaj. Soc. greceasca trebuie sa se inreg in Ro prin ... (vezi toată discuția)
Factura intracomunitara din israel mericami mericami buna seara am o factura de vanzare catre Israel ,este facuta cu tva unde o bag in decontul de tva ,pt ca in 390 nu se trece ? a ce rand? multumesc (vezi toată discuția)