avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cum este mai avantajos, dar si corect?!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cum este mai avantajos, dar si corect?!

buna ziua,
as dori cateva informatii cu privire la vanzarea unei proprietati de valoare mai mare,cladiri si teren,din cadrul firmei.
Din anumite surse am aflat ca este mai avantajos sa il introduc in firma pe cumparator ,cedaindu-i din partile sociale ale mele, eu pastrand 1-2 procente; daca ma puteti informa ,care este avantajul meu sau al lui,chiar daca asta ar insemna sa cedez ulterior firma.Nu stiu daca este mai bine sa vand obiectivul sau parile sociale,din punct de vedere al impozituli pe profit si dividende.Eu vreau sa o fac corect,fara repercursiuni.
Daca cedez partile sociale,iar suma cu care vine in firma este egala cu contravaloarea obiectivului, retragand suma, ,mai platesc impozit pe profit si dividende ,sau nu?.Nu intentionez majorarea capitalului social.
Cum pot sa retrag suma respectiva din firma si care sunt conditiile cele mai avantajoase
cu stima

Alte discuții în legătură

Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale. gabriela-jupanschi gabriela-jupanschi Buna ziua. O intrebare pentru cineva care imi poate da un sfat. Vreau sa cedez fiului meu partile sociale pe care le detin la o societate. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)